Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Η ναυτοσύνη στην Έξω Μεριά της Τήνου

Ομιλία στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Mε αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου (6/12), προστάτη των ναυτικών και πολιούχου του Πύργου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ομιλία με θέμα τη ναυτική δραστηριότητα της Έξω Μεριάς κατά τον 19ο και 20ό αιώνα, με εισηγητή τον Γεώργιο Βίδο, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει πρωτογενές αρχειακό υλικό από την προσωπική συλλογή του, θα αναφερθεί στο τοπωνύμιο του Πανόρμου, θα παραθέσει στοιχεία για τα ναυτικά επαγγέλματα από τους εκλογικούς καταλόγους του 1844, καθώς και για τις οικογένειες των ναυτικών από το Δημοτολόγιο του Δήμου Πανόρμου, του 1885, το
οποίο βρίσκεται στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.

Τέλος, ανατρέχοντας σε κατάστιχα της επιχείρησης του Ιωάννη Χαλεπά, ο κ. Βίδος θα αναδείξει στοιχεία που αφορούν στις μεταφορές μέσω θαλάσσης και την οικοδόμηση του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).
ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -