Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Η προετοιμασία για τις γιορτές γίνεται παιχνιδάκι!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι κάτι για το οποίο όλοι ανυπομονούμε. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως κάθε χρόνο στις γιορτές η καλή οργάνωση και ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να κάνετε. Και αυτό για να μπορείτε να απολαύσετε την περίοδο των γιορτών χωρίς άγχος. 

Πώς μπορείτε να προετοιμάζεστε, λοιπόν, για τις γιορτές εύκολα και απλά; Ας δούμε εδώ τι μπορείτε να έχετε κατά νου κάθε χρονιά.

  1. Ξεκινήστε με ένα ημερολόγιο

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Μπορείτε να αρχίσετε να σημειώνετε αναλυτικά σε σημειωματάρια τα όσα πρέπει να κάνετε, ώστε να μην ξεχάσετε σημαντικές ημερομηνίες και υποχρεώσεις. Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε σειρά, ενώ αν σημειώνετε με το χέρι, θα είναι και πιο δύσκολο να ξεχάσετε όσα σημειώσατε.

Σημείωση: Αν δεν έχετε ένα δικό σας ημερολόγιο, αναζητήστε κατευθείαν ημερολόγια 2023, προκειμένου να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις σημειώσεις σας για τη φετινή χρονιά. 

  1. Θέστε έναν αυστηρό προϋπολογισμό

Το δεύτερο σημαντικό πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι το να θέσετε έναν αυστηρό προϋπολογισμό. Όταν λέμε «αυστηρό» δεν εννοούμε να περιοριστείτε στο ποσό, αλλά να προσέξετε να μην ξεπεράσετε το οποιοδήποτε ποσό έχετε θέσει εξαρχής. Το κόστος των γιορτών μπορεί να αυξηθεί πολύ γρήγορα, με όλα τα οικογενειακά τραπέζια, τα δώρα κ.τ.λ.

  1. Ξεκινήστε από νωρίς με τις δουλειές

Οι δουλειές που πρέπει να γίνουν είναι η βασικότερη πηγή άγχους κατά την περίοδο των γιορτών. Γι’ αυτό και είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε από νωρίς με αυτές. Κάντε έναν γενικό καθαρισμό στο σπίτι, ανοίξτε το χώρο (ειδικά αν περιμένετε επισκέψεις μέσα στις γιορτές), κάντε νωρίς τα ψώνια, τόσο για τα δώρα, όσο και για τις ανάγκες του σπιτιού κ.ο.κ. 

  1. Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Αν δεν έχετε ήδη μια ρουτίνα την οποία ακολουθείτε στο σπίτι, ίσως είναι καλή στιγμή να δημιουργήσετε μία. Μια ρουτίνα θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το χάος που θα δημιουργηθεί, διατηρώντας κάποιες σταθερές συνήθειες. Αν ξέρετε τι πρέπει να γίνει μέσα σε κάθε στιγμή της ημέρας, θα είστε και πολύ πιο οργανωμένοι. 

  1. Μην έχετε πολύ υψηλές απαιτήσεις

Αυτή η συμβουλή δεν έχει να κάνει τόσο με το πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε στην πράξη. Αλλά είναι μέρος της διαδικασίας. Αν δεν έχετε πολύ υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό σας, θα μπορέσετε να προετοιμαστείτε για την πιθανότητα του να μην πάνε τα πράγματα ακριβώς όπως τα είχατε υπολογίσει. Γιατί το πιο πιθανό είναι ότι πράγματι δεν θα πάνε τέλεια. 

Το πιο βασικό είναι να αφαιρέσετε από πάνω σας όσο περισσότερο άγχος γίνεται και να περάσετε όμορφα!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -