Η σεζόν ανοίγει και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες

Η σεζόν ανοίγει και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες

Ένα χρόνο πριν προσπαθήσαμε να βρούμε το περίφημο ΝΕΚΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ του νησιού. Μαζέψαμε στοιχεία από ΙΝΣΕΤΕ ,και λοιπούς φορείς, συλλόγους, και υπηρεσίες του Δημοσίου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Φαίνεται ότι δεν πέσαμε έξω με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται η μείωση εσόδων περίπου 100.000.000€ από τον στόχο των 280.000,000€ που είχαμε προϋπολογίσει για το επτάμηνο ΑΠΡΙΛΗΣ 2020-ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020 με αναγωγή της μείωσης σε σύγκριση με συγκρίσιμα νησιά ΚΥΚΛΑΔΩΝ που δεν έχουν αεροδρόμιο, και δεν υποδέχονται κρουαζιερόπλοια.

Η διαφορά των 100.000.000€ περίπου που στερήθηκαν τα ταμεία των επιχειρήσεων σαν συνέπεια θα φανεί με το άνοιγμα της σαιζόν. Απλά δεν θα γίνουν επενδύσεις, δεν θα γίνουν οι πρέπουσες και αναγκαίες συντηρήσεις και γενικά η αρμόζουσα προετοιμασία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα αν δεν εν σκύψει το ΚΡΑΤΟΣ και οι άλλοι ΦΟΡΕΙΣ να επηρεαστεί και η επόμενη σαιζόν του 2022 επειδή η αύξησή των υποχρεώσεων σε φόρους, ασφ.ταμεία , δόσεις δανείων που λιμνάζουν δεν θα αφήσουν την αναγκαία ρευστότητα για επενδύσεις και εκσυγχρονισμό των μονάδων.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ :

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:

  • Λεπτομερής απογραφή οικονομικών στοιχείων ( Υποχρεώσεις-Απαιτήσεις -Διαθέσιμα ) με ρεαλιστικές προβλέψεις και εναλλακτικά σενάρια .Προϋπολογισμό κόστους με σενάρια προσαρμογής σε νέα δεδομένα.
  • Πιθανές συνεργασίες ομοειδών επιχειρήσεων ειδικά στον τομέα των καταλυμάτων με έμφαση στον υγιή ανταγωνισμό και ποιοτικές υπηρεσίες.
  • Συμμόρφωση στην εκπλήρωση υποχρεώσεων που αφορούν τον ΦΠΑ και το εργατικό δίκαιο.

ΚΡΑΤΟΣ

  • Υλοποίηση χρηματοδότησης επιδοτούμενων άτοκων δανείων ανά πληττόμενο κλάδο με ορίζοντα 15ετίας, αλλαγή πλαισίου χορηγήσεων τραπεζικών δανείων με καθιέρωση της εγγύησης ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ σε βιώσιμες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως τζίρου και αποτελεσμάτων.
  • Κεφαλαιοποίηση των οφειλών της πανδημίας για 2 ετη και στην συνέχεια πριμοδότηση με μείωση έως 50% της οφειλής στην περίπτωση που τηρείται κατά γράμμα η ασφάλιση και η φορολογική συμμόρφωση ειδικά στον ΦΠΑ και απασχόληση των εργαζομένων χωρίς κόλπα και μαϊμουδιες.
  • Διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ για 3 χρόνια σε εστίαση ,καταλύματα και επενδυτικά αγαθά που τους αφορούν.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων επενδύσεων υποδομών που αφορούν λιμάνι , δρόμους , αποχέτευση, ύδρευση, πράσινο, προστασία περιβάλλοντος και νησιώτικου πλούτου .Οι ανεμογεννήτριες στο νησί μας δεν δένουν με το περιβάλλον , δεν προσφέρουν στον τομέα της ενέργειας απολύτως τίποτα και δεν καλύπτουν καμία απο τις ανάγκες των δημοτών. Δεν γίνεται μια εταιρεία με εταιρικό κεφάλαιο μέχρι χθές 12.000€ να κάνει ένα νησί άνω κάτω μόνο και μόνο για ίδιο όφελος.
  • Το κράτος και η περιφέρεια μας πρέπει να αντιληφθούν ότι δυνατοί δήμοι σημαίνει ανάπτυξη και σε αυτό πρέπει να είναι επικεντρωμένοι Η Γιγάντωση των περιφερειών συγκεντρώνοντας όλα τα μέσα και δια μέσου ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ με ΔΣ που <<ορίζονται>> πολλές φορές δεν βοηθά στο εφ ω ετάχθησαν δηλαδή την ανάπτυξη των δήμων , των δημοτών της περιφέρειας .Οι Κυκλάδες είναι επίγειος παράδεισος και δεν ταιριάζει να νιώθουν παραμελημένες. Στο νησί μας δεν υπάρχουν οι υπηρεσίες που θα τρέξουν μια επένδυση , μια επιχείρηση έναν επαγγελματία αυτό απασχολούμενο με χίλια μύρια εμπόδια για να πάρεις μια άδεια, μια βεβαίωση μια ενημερότητα από την μητρόπολη ΣΥΡΟ και ποιος ξέρει αύριο την ΡΟΔΟ κατά πως φαίνεται….Δεν γίνεται να φταίει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ που συναντήθηκε με την πανδημία μόλις εκλέχθηκε για τα παραπάνω …..Η Παναγία προστατεύει να μην χρειαστούμε νοσοκομείο η ακόμη και βασικές φροντίδες υγείας που παρέχονται ελλιπώς. Σ αυτή την καθημερινότητα πρέπει να επικεντρωθούν αυτοί αγαπούν κατά πως λένε τα νησιά μας ..Αλλιώς το παιχνίδι χάθηκε …για όλους.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΑΣ .

Με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου ελπίζουμε σε αύξηση εσόδων κατά 20% σε σχέση με το 2020.Το 2020 η μείωση ξεπέρασε το 50% των εσόδων σε σχέση με το 2019 σε καταλύματα και εστίαση συμπαρασύροντας όλους τους κλάδους εκτός εξαιρέσεων .Η πρόβλεψή μας στηρίζεται στις εσωτερικές διορθωτικές δυνάμεις της αγοράς-κατανάλωσης που συνηθίζεται σε παρεμφερείς καταστάσεις.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΤΣΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter