Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Η τελευταία Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Τήνο

Τελέσθηκε απόψε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η τελευταία Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο του Αυγούστου 2022 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος κατά το έθος και προ του Ναού της Ευρέσεως τελεσθέντος ενωρίτερον εντός του Ναού του Εσπερινού της αποδόσεως της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων και Διακόνων του Ναού και προσκυνητών Ιερέων.

Κατά την έναρξη της Ιεράς Παρακλήσεως προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη η αγία Εικόνα λιτανευτικώς κατήλθε από τον Ναό στην προευπρεπισμένη εξέδρα όπου και ετελέσθη η Ιερά Παράκληση με τη συμμετοχή πιστών Τηνίων και προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιερώσεως της Εορτής από τους πρώτους αιώνες έως του Αυτοκράτορος Μαυρικίου και στο πως στα Απόκρυφα Ευαγγέλια υπάρχει γλαφυρή ρεαλιστική διήγηση περί των γεγονότων της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στους Ουρανούς, αναφέρθηκε στη θεολογία της Εκκλησίας περί της ενσάρκου Μεταστάσεως της Παναγίας με ζώσα την ψυχή στους Ουρανούς και στην προσφορά Της στο ανθρώπινο γένος ως πρέσβειρας και μεσίτριας του κάθε ανθρώπου.

Ευχαρίστησε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση της Ιεράς Ακολουθίας, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό για την επιμέλεια της εκκλησιαστικής τάξεως, τους εργαζομένους στο Ιερό Ίδρυμα για τον στολισμό και τον ευπρεπισμό του συγκροτήματος.

Μεταξύ των πιστών ήσαν ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φλ. Φόρτωμας, η Έπαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -