Η Θεία λειτουργία του Σεβασμιοτάτου στα Μοναστήρια Τήνου

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ο Αρχιεπίσκοπος π. Ιωσήφ τέλεσε την Θεία Λειτουργία της παραμονής της Αναλήψεως του Κυρίου, στο Προσκύνημα του Αγίου Ιωσήφ στα Μοναστήρια.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Πλήθος ευλαβών ήρθαν με ευλάβεια στον Άγιο Ιωσήφ και εκκλησιάστηκαν, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα προστασίας που ορίζει η Πολιτεία.

Ο Σεβασμιότατος εξήγησε στο παρόν εκκλησίασμα το Ευαγγέλιο της Αναλήψεως, που αναγνώσθηκε πριν από τον διάκονο π. Μάριο, ενώ συνάμα υπογράμμισε το γεγονός πως αυτή είναι η πρώτη του επίσημη Θεία Λειτουργία ως νέος Αρχιεπίσκοπος μας.

Η επιλογή του Προσκυνήματος του Άγιου Ιωσήφ δεν ήταν τυχαία, αλλά γεμάτη συμβολισμούς. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος μας θέλησε κατ´ αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον Άγιο προστάτη του και να αφιερώσει όλη την τοπική μας Εκκλησία στην πατρική προστασία του Αγίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον λόγο πήρε ο π. Αλέξανδρος Πέρρος, υπεύθυνος του Προσκυνήματος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του.

Τέλος ο Σεβασμιότατος χαιρέτησε έναν – έναν τους παρευρισκόμενους πιστούς, οι οποίοι του ευχήθηκαν για τα νέα αρχιερατικά του καθήκοντα.

π.Α.Π
www.kantam.gr

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter