Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Η Τήνος εόρτασε λαμπρά την εορτή των Ταξιαρχών

Η Τήνος εόρτασε λαμπρά την εορτή των Ταξιαρχών

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, εορτάσθηκε η Ιερά Μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως Τήνου και στον Ενοριακό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών χωρίου Μέσης Τήνου με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εορτίου Εσπερινού και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Στην πόλη της Τήνου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Εικόνος των Ταξιαρχών φερομένης επί των ώμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της πόλεως Τήνου, του διατελέσαντος Υπουργού και Βουλευτού Κυκλάδων της ΝΔ κ. Ι. Βρούτση, του Βουλευτού Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φιλ. Φόρτωμα, της Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, του Γενικού Γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μελών εκκλησιαστικών συμβουλίων, μελών της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων του νησιού.

Ανεπέμφθη δέησις επί της μαρμάρινης εξέδρας της Πλατείας Παντανάσσης, όπου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’.

Εν συνεχεία η λιτανευτική πομπή περιήλθε ανά τις οδούς της πόλης μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
5.9 ° C
6.4 °
5.5 °
70 %
13.9kmh
75 %
Δε
7 °
Τρ
7 °
Τε
7 °
Πε
9 °
Πα
10 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -