“Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών” – Κάλεσμα έξω από το Δημαρχείο

Ως εδω..! Νομικά επιχειρηματα πολλα, απο τόσες πλευρές. Πολιτική θεληση ..;

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Με την ιεραρχική προσφυγή που άσκησε το Κοινό Τηνίων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου, κατά των αδειών διέλευσης που εξέδωσε η υπηρεσία του Δήμου Τήνου, προβάλλονται τρεις βάσιμοι νομικοί λόγοι, για τους οποίους οι άδειες αυτές είναι παράνομες.

Το ίδιο επισήμανε και εχθές Σάββατο 28/8/2021 ο κ. Απόστολος Σοφιαλίδης, επίκουρος καθηγητής νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ομιλία του στην ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλλάδα.

Οι λόγοι είναι σαφείς:

1. Οι άδειες εκδόθηκαν χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο καταλληλότητας του δρόμου.

2. Οι άδειες εκδόθηκαν με όρο την απαγόρευση οποιασδήποτε επέμβασης στον δρόμο, ενώ έχει γίνει ήδη επέμβαση και πιθανότατα να γίνουν και άλλες επεμβάσεις.

3. Οι άδειες περιλαμβάνουν ένα κομμάτι γης το οποίο δεν αποτελεί δημοτικό δρόμο. Για την ακρίβεια δεν αποτελεί καν δρόμο αλλά ιδιοκτησίες!

Ακόμη και η ανακοίνωση της αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας στον δρόμο αυτό προβάλλει ως λόγο, την ιδιομορφία του εδάφους και το δύσβατο του δρόμου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Τήνου να ακυρώσει τις παράνομες άδειες διέλευσης που εξέδωσε η υπηρεσία του Δήμου άμεσα.

Καλούμε όλους όσους βρίσκονται στο νησί, αύριο Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 10.00, να βρεθούν έξω από το Δημαρχείο Τήνου για να ζητήσουμε από τον Δήμαρχο να κάνει το καθήκον του.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter