Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Η Τήνος καθιερώνεται στην Αμερικανική Ταξιδιωτική Αγορά

Σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με παράγοντες της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς είχε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος στο Σαν Φρανσίσκο, συμμετέχοντας στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της American Society of Travel Advisors (ASTA,  που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 22-24 Αυγούστου.

Ο κ. Σιώτος παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε κατ’ ιδίαν επαφές τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα της “Μούσας του Αιγαίου”,που είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε επισκέπτες με ποιοτικές αναζητήσεις, όπως είναι οι Αμερικανοί. Επισημαίνεται ότι στο περυσινό, αντίστοιχο, ετήσιο συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στο Σικάγο, το νησί παρουσιάστηκε με το επαγγελματικό video, ενώ με μέριμνα του Γραφείου ΕΟΤ διανεμήθηκε έντυπο υλικό του νησιού, στο πλαίσιο της γενικότερης προβολής της Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο κατέγραψαν αύξηση 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τότε είχαν προσγειωθεί στην Ελλάδα 135 χιλιάδες ταξιδιώτες, ενώ τα έσοδα από την αμερικανική αγορά τον εν λόγω μήνα άγγιξαν τα 135 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος στην ASTA

Σημειώνεται πως φέτος με αμερικανικές αερογραμμές πραγματοποιούνται 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ προς το “Ελ. Βενιζέλος”. Στις εταιρείες που πραγματοποιούν τις απευθείας πτήσεις, οι Delta Airlines, American Airlines και United Airlines, ενώ θέσεις προσφέρει και η Emirates.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τήνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που συνάντησε παρουσιάζοντας το νησί και δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα η αμερικανική ταξιδιωτική αγορά θα δώσει τα πρώτα δείγματα με οργανωμένες επισκέψεις τουριστών. Δήλωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο συνέδριο δεν περιορίζεται στην αγορά των ΗΠΑ δεδομένου ότι η ASTA διαθέτει τμήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Πρόσθεσε επίσης, ότι στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται και άλλες δράσεις προώθησης της Τήνου, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι η Τήνος ήταν ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο της ASTA στην οποία είναι μέλος η MTC GROUP, εταιρία συμβούλων του Δήμου η οποία έχει αναλάβει και την οργάνωση των επόμενων προωθητικών δράσεων στην αμερικανική αγορά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -