Η Τήνος σήμερα στα “Πλάνα με Ουρά”

ΕΡΤ2/12.06/18.00

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Δεύτερος κύκλος επεισοδίων για την εκπομπή της ΕΡΤ που φιλοδοξεί να κάνει τους ανθρώπους τους καλύτερους φίλους των ζώων!

Ο 2ος κύκλος της σειράς εβδομαδιαίων ωριαίων εκπομπών “Πλάνα με ουρά”, που επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων.

Ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά περνούν γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και φώκιες – και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Τα “Πλάνα με ουρά”, μέσα από ποικίλα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων.

Γνωρίζοντάς τα καλύτερα, είναι σίγουρο ότι θα τα αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο.

Γιατί τα ζώα μας δίνουν μαθήματα ζωής. Μας κάνουν ανθρώπους!

Eπεισόδιο 3

Περιγραφή επεισοδίου
Ταξιδεύουμε στην Τήνο και συναντάμε τους εθελοντές της We Live Together, μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, που στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των ζώων και την αρμονική συμβίωσή τους με τους ανθρώπους.

Ο Μάνθος Πρελορέντζος μας αφηγείται την ιστορία των περιστεριώνων, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε για αυτά τα σπάνια έργα τηνιακής λαϊκής αρχιτεκτονικής.

Η Μάγια Τσόκλη, μας μιλά για τη ζωή στο νησί που επέλεξε για πατρίδα της.
Μας υποδέχεται, μαζί με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Κουρή, στο φιλόξενο σπίτι τους, μας συστήνουν τα τετράποδα της οικογένειας και μοιράζονται μαζί μας ιστορίες από ταξίδια και συναντήσεις –με ανθρώπους και ζώα- που τους έχουν μείνει αξέχαστες.

Παρουσίαση – Αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς
Δημοσιογραφική Έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Γκίνης
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Σχεδιασμός Γραφικών: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα
Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter