Η Τήνος στην ΕΡΤ3 και στην “Τέχνη του δρόμου”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στο «χειροποίητο νησί» της Τήνου συνεχίζει το καλλιτεχνικό οδοιπορικό της στην ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου».

O street artist Same84 επισκέπτεται το νησί με τα σεληνιακά τοπία και τα λατομεία, για να ανακαλύψει τα μυστικά της τηνιακής μαρμαροτεχνίας, παγκόσμιας «άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» σύμφωνα με την UNESCO.

Σε αναζήτηση έμπνευσης για το mural που θα δημιουργήσει, ο Same84 συναντά τη δημιουργό του πρώτου πολιτισμικού οδηγού της Τήνου φτιαγμένο από παιδιά για παιδιά, απολαμβάνει διαδρομές στο άνυδρο τοπίο με τους περίτεχνους περιστεριώνες για να φτάσει στο βράχο του Εξώμβουργου και στα ίχνη της 500ετούς βενετικής κυριαρχίας στο νησί. Εκεί, παρέα με μια ομάδα αναρριχητών, θα επιχειρήσει να κατακτήσει το άπαρτο κάστρο, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Στην υποβλητική ανθεκτικότητα του μαρμάρου, ο Same84 αντιπαραβάλει τη δική του εφήμερη «Τέχνη του Δρόμου», προσφέροντας ένα καλαίσθητο graffiti, βγαλμένο από τις πλούσιες εμπειρίες και συγκινήσεις που συνέλεξε στο νησί του Αιόλου.

Ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ που θα γράψει τη δική της ιστορία δια χειρός του διάσημου street artist Same84 σε πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα. Το ταξίδι συναντά την τέχνη του δρόμου αφήνοντας το ξεχωριστό της αποτύπωμα. Ακολουθούμε τον Same84 σε ένα οδοιπορικό μοναδικής δημιουργίας και κάθε τόπος γίνεται ένα μήνυμα βγαλμένο από τους ανθρώπους της για όλους μας. Οι εικόνες, οι λέξεις, οι αισθήσεις, η παρέα και η περιπέτεια θα γίνουν τέχνη μέσα από την ξεχωριστή street “γραφή”. Στο τέλος κάθε ταξιδιού ο Same84 δημιουργεί το δικό του έργο «αλλάζοντας» την πόλη και το νησί και για πρώτη φορά μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε κάθε στάδιο την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: SAME84
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Παρρή
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δήμας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αναστάσιος Χατζής
Ηχοληψία: Αντώνης Κουτελιάς
Σήμα αρχής-Graphics: Χρήστος Έλληνας

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter