Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ιερά αποδημία Μητροπόλεως Χαλκίδος στην Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από δεκαετιών προσκυνηματική αποδημία το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, τον οποίο συνόδευσαν ο άγων τα ονοματήριά του Πρωτοσύγγελος π. Νικόδημος Ευσταθίου, Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και περί τους 400 Χαλκιδείς προσκυνητές.

Η αποδημία αυτή καθιερώθηκε από τον αείμνηστο, Τήνιο την καταγωγή Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο Πλειαθό και συνεχίστηκε από τους διαδόχους του Νικόλαο Σελέντη, επίσης τον Τήνιο, και Χρυσόστομο Βέργη, έθος το οποίο διαφυλάτει και ο κατά πάντα άξιος ποιμάντορας της Χαλκίδος Χρυσόστομος Β’.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τους προσκυνητές υπεδέχθη στην ιερά νήσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Το απόγευμα του Σαββάτου ολόκληρο το σώμα των προσκυνητών κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου προσκύνησαν την τιμία κάρα της Οσίας Πελαγίας και έτυχαν της φιλοξενίας της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Ιουλιανής Μοναχής και της περί αυτήν Μοναστικής Αδελφότητας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και εκήρυξε τον θείο λόγο αφορμήν λαβών εκ του Ιερού Ευαγγελίου και των μνημονευομένων προσώπων Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευβοίας, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, εκπαιδευτικοί και πλήθος ευλαβών Χριστιανών προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και Τήνιοι.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη μικρά παραδοσιακή δοχή στην αίθουσα τελετών.

Την φροντίδα των εκδηλώσεων και την εκκλησιαστική τάξη είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -