Ιερά Αποδημία της Ι.Μ. Νέα Ιωνίας στην Τήνο

Υπό τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ πραγματοποιήθηκε η διενοριακή προσκυνηματική αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στο Ιερό Νησί της Τήνου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Κατά την επίσκεψή τους στο Νησί ο ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως και οι ευλαβείς προσκυνητές είχαν την ευλογία να επισκεφθούν τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Μεγαλόχαρης, όπου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Στο πλαίσιο του ιερού προσκυνήματος πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου, όπου φυλάσσονται τα χαριτόβρυτα λείψανά της Αγίας Πελαγίας, όπου τους υπεδέχθη η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Ιουλιανή Μοναχή και η περί αυτήν Μοναστική Αδελφότητα.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (Δ΄Λουκά), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ευλογία και κανονική αδεία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και Πατρών, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στην παραβολή του καλού σπορέως, κάνοντας λόγο για τις τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να εφαρμόσουν τον Λόγο του Θεού, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο τόσο για την ευλογία και την κανονική άδεια, όσο και για τη γενναία φιλοξενία, ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου τον κ. Γαβριήλ και την σεπτή συνοδεία του, ευχόμενος υγεία και φώτιση Θεού στην ευθυνοφόρο διακονία τους.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter