Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Ηλιόεσσα η Τήνος εόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Ηλιόεσσα η Τήνος εόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ηλιόεσσα η Τήνος εόρτασε την μεγάλη Δεσποτικοθεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και έστειλε μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης σε όλον τον κόσμο.

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή των εξ’ Αγίου Όρους Αρχιμανδριτών Φιλοθέου και Χρυσοστόμου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου και Ονουφρίου και Μιχαήλ εκ του ομοδόξου Πατριαρχείου Ρουμανίας και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού, του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φ. Φόρτωμα, της Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, του Διοικητού του Βαρδάκειου και Πρώιου Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Προέδρων και Μελών Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως και πλήθους προσκυνητών εκ πολλών περιοχών της πατρίδος μας και του εξωτερικού οι οποίοι προσήλθαν για την Εορτή και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία για την Εθνική Εορτή και εν συνεχεία, μετά από δύο χρόνια σιωπής, το Ιερό Εικόνισμα εξήλθε των τοιχών επί των ώμων ανδρών του Λιμεναρχείου Τήνου και λιτανεύθηκε στην πόλη της Τήνου κατά το έθος, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως, της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, των Ιεροπαίδων των Κατηχητικών σχολείων, των Ιεροψαλτών, του Σεβασμιωτάτου και του Κλήρου και με τη συμμετοχή των τα πρώτα φερόντων και του πιστού λαού έως της μαρμαρίνης εξέδρας της πλατείας Παντανάσσης όπου τιμές απέδωσαν τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219 .

Μετά την αναπεμφθείσα δέηση ο Σεβασμιώτατος εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας απευθυνόμενος κατ’ αρχάς στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων ειπών: «Σας καμαρώσαμε εχθές και σας χειροκροτήσαμε, σας ευχαριστούμε για τον πολιτισμό, την παιδεία και την ευπρέπεια που σας διακρίνει και γιατί μας δίνετε το δικαίωμα στα μάτια σας να ζωγραφίσουμε το αύριο της Τήνου και της πατρίδας μας…»

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θεολογία της Εορτής του Ευαγγελισμού αλλά και στην μεγάλη Εθνική Επέτειο και είπε ωσαύτως: «…ο ιερός υμνωδός καλεί σήμερα όλους μας να ευαγγελισθούμε χαράν και όχι μόνο χαράν, αλλά χαράν μεγάλην, γιατί μέγιστο υπήρξε το έργο της Θείας Οικονομίας και το θαύμα να σαρκωθεί ο Θεός και να γίνει άνθρωπος, μέγιστη είναι η ευλογία για την ζωή μας ότι η Παναγία Μητέρα Του είναι Πρέσβειρά μας στον ουρανό, μέγιστη ήταν και η δύναμη που έδωσε στους αγωνιστές του ’21 η Εκκλησία και η Παναγία για να υψώσουν το ανάστημά τους σε ένα πολυαιώνιο και βάρβαρο ζυγό και δίδοντας μάχες και αγώνες για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Υψώσατε λοιπόν στους εμβληματοφόρους κοντούς την Ελληνική Σημαία η οποία φέρει τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας με τα οποία πλουσιοπάροχα καταστόλισε ο Θεός την Πατρίδα μας, αλλά και τον Τίμιο Σταυρό με την δύναμη του οποίου οι πατέρες μας νίκησαν. Επάνω της σαρκώνεται η λεοντόψυχη καρδιά της Μαντώς Μαυρογένους, το άφθαστο φρόνιμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, η ψυχική δύναμη των Σουλιωτισσών, το σθένος του Σαμουήλ στο Κούγκι, η πίστη του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, η ευλάβεια του Καραϊσκάκη, τα έργα του στρατηγού Μακρυγιάννη… επάνω της σαρκώνεται όλη η ιστορία του ενδόξου γένους μας, τα ιδεώδη, τα ιδανικά, τα ήθη και τα έθιμά μας, επάνω της σαρκώνεται όλη η Ελλάδα».

Ο Σεβασμιώτατος αφού είπε ότι οι Έλληνες ποτέ δεν αποδεχθήκαμε ζυγό έστω και αν ταπεινωθήκαμε κι αν σκλαβωθήκαμε κι αν αιχμαλωτιστήκαμε κι αν πεθάναμε πεινασμένοι και φυλακισμένοι, ποτέ δεν υποστείλαμε την σημαία της ελευθερίας και κατέληξε ότι ο Γεώργιος Δροσίνης θέλοντας να τιμήσει τον ναυμάχο Κωνσταντίνο Κανάρη μετά την επιστροφή του από την Χίο στα Ψαρά και την πυρπόληση της ναυαρχίδος του εχθρού έγραψε το γνωστό σε όλους ποίημα: «το τρομερό το χέρι που σκόρπιζε το θάνατο με το δαυλό, το φοβερό το χέρι τώρα ταπεινωμένο και τρεμάμενο ανάβει στην Παναγία αγιοκέρι». Είναι το αγιοκέρι που ανάψατε όλοι εσείς χθες, ευλαβείς προσκυνητές, στη Παναγία, είναι το αγιοκέρι που ανάβει αιώνες η φυλή μας μπροστά στα Ιερά Εικονίσματα της Παναγίας μας, στα μεγάλα και στα μικρά Θεομητορικά σεβάσματα όπου καταστολίζουν την Ελληνίδα γη, είναι αυτό το αγιοκέρι που ανάβει ο Έλληνας πάντοτε στις δύσκολες στιγμές ζητώντας την βοήθειά Της και η οποία ποτέ δεν την αρνήθηκε. Σας καλώ λοιπόν, είπε τελειώνοντας, να την παρακαλέσουμε «… αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων κινδύνων, όλους μας, και την πατρίδα μας, ελευθέρωσε για να Σου αναφωνούμε όλοι, Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε».

Εν συνεχεία όλη η εκδήλωση επελέγη με τον Εθνικό Ύμνο υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και τις επευφημίες του λαού Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτωσαν οι Ήρωες του ’21!

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
10.5 ° C
11.6 °
10.4 °
73 %
6.4kmh
100 %
Κυ
13 °
Δε
11 °
Τρ
11 °
Τε
10 °
Πε
13 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -