Ο Μητροπολίτης Ιλίου στην Μεγαλόχαρη Τήνου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ιερούργησε και κήρυξε εμπνευσμένα και διδακτικότατα τον θείο λόγο,  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, με τη συμμετοχή παρεπιδημούντων Κληρικών, των Ιερέων και διακόνων του Ναού, και πλήθους πιστών.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα στα προπύλαια του Ιερού Ναού και προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τον καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβ. κ. Δωροθέου ευχαριστώντας τον για την ευλογητή παρουσία του ευχόμενος επί τη δεκαετή επετείο της συμπληρώσεως από της ενθρονήσεώς Του στην νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως να διδάσκει, να νουθετεί, να παρηγορεί και να ενισχύει πνευματικά το ποίμνιό Του, στο οποίο ο Πανάγαθος Θεός Τον έταξε, πεπαιδευμένος με την θύραθεν και χριστιανική παιδεία, φιλάνθρωπος και με ιεραποστολικό ήθος, υπερασπιστής των αληθειών και αξιών της ορθοδόξου παραδόσεως, δίνει νυχθημερόν την παρουσία και μαρτυρία της πίστεως στην σύγχρονη ευρύτερα κοινωνία μας.

«Τω όντι αξίζετε πολλών συγχαρητηρίων. Ευχόμεθα να συνεχίσετε το Αρχιερατικό ποιμαντορικό Σας έργο προς δόξαν του Θεού Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Άξιος!»

Αξιοσημείωτη και συγκινητική είναι η προσέλευση των πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και όλης της Υφηλίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ώστε να προσκυνήσουν το περίπιστο και θαυματουργό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και να εκζητήσουν τη βοήθεια και μεσιτεία της Θεοτόκου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter