Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Τήνο

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η Δεσποτικοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου κατά το έθος εψάλλησαν οι Καταβασίες και η θ’ ωδή της Εορτής υπό των Ιερέων και των Ιεροψαλτών ισταμένων πέριξ της επί ευπρεπισμένου δισκελίου Εικόνος της Υπαπαντής του Κυρίου στο Σολέα του Ναού.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου προς όλους τους προσκυνητές.

Ωσαύτως, και στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό στο χωρίον Κτικάδος όπου φυλάσσεται και η εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης “Μεγαλομάτας”.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκταρίου Πέττα εκ της Ι.Μητροπόλεως Γόρτυνος, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας “Μεγαλομάτας” υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και Εφημερίων του νησιού και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ρ/Καθολικών στην Τήνο, της Επάρχου Τήνου, του Αντιδημάρχου, του Ανακριτού Πρωτοδικών Σύρου, της Προέδρου της ΤΚ Κτικάδου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τηνου, του Λιμενάρχη Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών του Τοπικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, και πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Μάρκο Φώσκολο και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού και όλους του ενορίτες για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Μέγα Ευεργέτη της Ι.Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο γιά την ανέγερση της Ενοριακής αιθούσης και για την ευλαβή δωρεά συντήρησης του Δεσποτικού θρόνου και του Ιερού Προσκυνηταρίου, καθώς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν χοροί ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -