Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Σημαντικές ιστορικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Τήνος

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Εκδηλώσεις και δράσεις το 2020 για τον εορτασμό των επετείων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του Τορπιλισμού του ΕΛΛΗ.

Οι μείζονες εκδηλώσεις και δράσεις θα αναπτυχθούν σε τρία διήμερα:

ΤΗΝΟΣ-Δήμος Τήνου και συνδιοργανωτές ( 18 και 19 Ιουλίου 2020).

8ba5c156c3c5321b734471b5f90b2a0b_L.jpg
Ο τορπιλισμός του εύδρομου «Έλλη». Η δεύτερη τορπίλη εκρήγνυται στον δυτικό λιμενοβραχίονα του λιμανιού.

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, έναρξη των εκδηλώσεων, στο Ι.ΤΗ.Π., με τη διοργάνωση Επιστημονικής ημερίδας, για τον τορπιλισμό του ΕΛΛΗ. Ανάδειξη του αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία, κατά του Ιταλικού φασισμού. Προβολή βίντεο και φωτογραφική έκθεση τεκμηρίωσης του ιστορικού γεγονότος. Κλασική μουσική, από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, στον αύλειο χώρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, παρουσίαση έργων γλυπτικής Τηνίων καλλιτεχνών-γλυπτών στην πόλη της Τήνου, που θέμα τους είναι, ο τορπιλισμός του ΕΛΛΗ. Αναπαράσταση ρίψης λουλουδιών, στον υγρό τάφο του ΕΛΛΗ, της 18ης Αυγούστου 1940, από τους Τηνιακούς συμπολίτες μας. Ημερίδα στο Ι.ΤΗ.Π., με τίτλο « Μνήμες », στην οποία θα παρουσιασθούν μαρτυρίες επιζώντων και ιστορικό φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, του ιστορικού γεγονότος.

 Παρουσίαση μαρμάρινου μεταλλίου, αφιερωμένο στα δύο ιστορικά γεγονότα, της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του τορπιλισμού του ΕΛΛΗ.
Παρουσίαση μαρμάρινου μεταλλίου, αφιερωμένο στα δύο ιστορικά γεγονότα, της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του τορπιλισμού του ΕΛΛΗ.

Εκτύπωση φυλλαδίου, με θέμα το ΕΛΛΗ, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της Τήνου και σε όσους συμπολίτες και επισκέπτες του νησιού μας παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις των επετείων θα κλείσουν τέλος Νοεμβρίου 2020, με την παρουσίαση του έργου της μαθητειώσας νεολαίας.

ΤΗΝΟΣ-Δήμοι Τήνου και Σαλαμίνας ( 27 και 28 Αυγούστου 2020 ).

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, στο Ι.ΤΗ.Π. επιστημονική ημερίδα, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη σημασία της νίκης των Ελλήνων, στην αντιπαράθεση της ελευθερίας και της αρετής ενάντια στον περσικό σατραπισμό. Φωτογραφική έκθεση τεκμηρίων του ιστορικού γεγονότος.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στο θέατρο του Κουμάρου, « Πέρσες » του Αισχύλου, από τη θεατρική ομάδα της Σαλαμίνας, « ο Ευριπίδης ».

Τον Αύγουστο 2020, έκθεση Τηνίων μαρμαρογλυπτών στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου και  εκθέσεις ζωγραφικής του Σ.Κ.Ε.Τ. Τήνου και Σαλαμινίων ζωγράφων, στη Χώρα, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ-Δήμοι Σαλαμίνας και Τηνίων ( 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020 ».

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, στο Δημοτικό μέγαρο Σαλαμίνας, εγκαίνια εκθέσεων έργων μαρμαρογλυπτικής Τηνίων μαρμαρογλυπτών-καλλιτεχνών και Σαλαμινίων και Τηνίων ζωγράφων-καλλιτεχνών, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

P1000995.jpg
Μαρμάρινος άμβωνας στον ΙΝ Εισοδίων της Θεοτόκου στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας (έργο Ιωάννη Χαλεπά).

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, ημερίδα για την Τηνιακή Μαρμαροτεχνία ( άϋλη πολιτιστική κληρονομιά ). Ομιλία για το έργο του μαρμαρογλύπτη Ιωάννη Χαλεπά, πατέρα του Γιαννούλη Χαλεπά και παρουσίαση των γλυπτικών έργων που κοσμούν τους ναούς της Σαλαμίνας. Εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής, στο οποίο Τήνιοι μαρμαρογλύπτες θα διδάξουν την τέχνη του μαρμάρου στους φιλότεχνους Σαλαμινίους και επισκέπτες. Όλες οι εκθέσεις θα συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό, στο οποίο θα παρουσιάζονται οι καλλιτέχνες και το έργο τους.

Η έκθεση των Τηνίων μαρμαρογλυπτών, μετά τη Σαλαμίνα θα φιλοξενηθεί, μέχρι τέλους του 2020, στους Δήμους Αθηναίων, Ελευσίνας και Τρικάλων. Το 2021 θα φιλοξενηθεί και σε άλλους Δήμους της Ελλάδας και στον Δήμο των Βρυξελλών.

Ημερίδες, με τα δύο επετειακά θέματα μπορούν να φιλοξενηθούν στην ενδοχώρα μας, με πρωτοβουλία των ντόπιων συλλογικών φορέων και την εξασφάλιση ομιλητών από το Δήμο Τήνου.

Μάρτιος 2020

Εμμανουήλ Σώχος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Τήνου.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -