Ιστότοπος για την εταιρεία Τηνιακών Μελετών

Εταιρεία Τηνιακών Μελετών αποκτά διαδικτυακή παρουσία με τη δημιουργία και πρόσφατη δημοσίευση της ιστοσελίδας της etimel.gr.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε ιστορικό, πληροφορίες και πρωτογενές υλικό που σχετίζεται με την ίδρυση της Εταιρείας, τα ονόματα των Προέδρων και μελών των παρελθόντων Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και τα βιογραφικά σημειώματα της τρέχουσας σύνθεσης του ΔΣ της Εταιρείας.

Η ιστοσελίδα προβάλλει τους καταστατικούς σκοπούς της Εταιρείας και διευκολύνει την εγγραφή νέων μελών, παρέχοντας τα απαραίτητα έγγραφα, πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης εγγραφής μέλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (etairia.tin.meleton@gmail.com). Περαιτέρω, στην ιστοσελίδα συγκεντρώνεται και προβάλλεται συγκεντρωμένο για πρώτη φορά το πλούσιο και πολυσχιδές έργο της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών, ιδίως στον τομέα των επιστημονικών δημοσιευμάτων. Στην οικεία ενότητα μπορείτε
να αναζητήσετε τα περιεχόμενα και τις βιβλιογραφικές πληροφορίες τόσο για τους επτά τόμους της Περιοδικής Επιστημονικής Έκδοσης «ΤΗΝΙΑΚΑ» καθώς και για τους λοιπούς 20 τίτλους τηνιακής βιβλιογραφίας που εξέδωσε η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών από το 1995 έως σήμερα, υπό τη φωτισμένη διοίκηση των παρελθόντων Διοικητικών Συμβουλίων.

Το πληροφοριακό περιεχόμενο της ιστοσελίδας συμπληρώνεται με τις ενότητες «Δράσεις» και «Ανακοινώσεις». Στις «Δράσεις» θα αναρτώνται πληροφορίες, προσκλήσεις, προγράμματα και οπτικοακουστικό υλικό που αφορούν συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις και έργα που θα διοργανώνει και υλοποιεί η Εταιρεία προς εκπλήρωσιν των καταστατικών της σκοπών. Στις «Ανακοινώσεις» θα αναρτώνται Δελτία Τύπου, ψηφίσματα και τοποθετήσεις του ΔΣ της Εταιρείας για ζητήματα ευρύτερου τηνιακού ενδιαφέροντος, νέα και λοιπές ενημερώσεις οργανωτικής φύσεως για τα μέλη μας.

Η ιστοσελίδα ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση ενός νέου ιστολογίου – blog (etimel.gr/blog), στο οποίο θα φιλοξενούνται σύντομα άρθρα (έως 2000 λέξεων) τηνιακού ενδιαφέροντος που δεν έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν, τα οποία εμπεριέχουν βιβλιογραφική τεκμηρίωση και επαρκή θεωρητική και μεθοδολογική υποδομή.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών etimel.gr επιδιώκει να απαντήσει πρωτίστως στις προκλήσεις της εποχής που απαιτούν εξωστρέφεια, κινητικότητα και δυναμική ψηφιακή παρουσία από κάθε επιστημονικό-πολιτιστικό φορέα. Περαιτέρω, τo blog της Εταιρείας μας φιλοδοξεί να ζωντανέψει το ενδιαφέρον γύρω από την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Τήνου με τρόπο σύγχρονο, προσιτό και άμεσο.

Η δημοσίευση της ιστοσελίδας λαμβάνει χώρα σε μία εποχή ειδικών προκλήσεων για την Τήνο. Τα δύο βασικά στοιχεία της ταυτότητας του νησιού – η αγέρωχη φύση και ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται γύρω της- πρέπει να διαφυλάσσονται, να αναδεικνύονται και να αναπνέουν, ιδίως σε μία συγκυρία κατά την οποία ο κίνδυνος απαξίωσής τους είναι ορατός.

Στο πνεύμα αυτό, και με γνώμονα την πρόταξη της πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του νησιού, καλούμε τα υφιστάμενα μέλη μας να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις της Εταιρείας και προσκαλούμε να γίνει μέλος μας όποιος εμφορείται από τους σκοπούς της Εταιρείας και επιθυμεί να συνεισφέρει στην πολυδιάστατη ανάδειξη και διαφύλαξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Τήνου με εργαλείο την επιστημονική μεθοδολογία και έρευνα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών

Ο Πρόεδρος
Δρ. Θεόδωρος Φ. Χίου

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter