Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Κ.Υ. Τήνου – Χωρίς παθολόγο, μικροβιολόγο και ακτινολόγο

Τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τήνου επισημαίνουν με έγγραφο τους οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του ΚΥ, έγγραφο το οποίο κοινοποιεί προς την ΠΟΕΔΗΝ το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TOMEA ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Δείτε το έγγραφο αναλυτικά:

Τήνος, 08/06/2022

ΠΡΟΣ
Διοικούσα Επιτροπή ΚΥ Τήνου
Διοικητή 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Νήσων
Σ.Ε.Τ.Τ.Υ.Νο.Κ
Κοινοποίηση
Δήμαρχο Τήνου
Σύλλογο Φίλων ΚΥ Τήνου «Νικόλαος Κόγκος»

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥ ΤΗΝΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής στάσης εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΚΥ Τήνου, κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Σωματείου Τομέα Υγείας Ν. Κυκλάδων (Σ.Ε.Τ.Υ.Νο.Κ), θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα του ΚΥ Τήνου τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

1) Έλλειψη Ειδικού Παθολόγου: Κατόπιν παραίτησης του ενός και μοναδικού Παθολόγου που υπηρετούσε στο ΚΥ, η θέση έχει μείνει ακάλυπτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσχέρεια τόσο στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών ενηλίκων, όσο και στην τακτική παρακολούθηση χρονίως πασχόντων.

2) Έλλειψη Ειδικού Μικροβιολόγου : Κατόπιν λήξης σύμβασης της μιας και μοναδικής Μικροβιολόγου που υπηρετούσε στο ΚΥ, η θέση παραμένει ακάλυπτη από το μήνα Ιανουάριο 2022, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πλέον τακτικές εργαστηριακές εξετάσεις, έχοντας ως συνέπεια την αδυναμία τακτικής παρακολούθησης και πρόληψης.

3) Έλλειψη Ειδικού Ακτινολόγου : Στο ΚΥ δεν υπηρετεί Ειδικός Ακτινολόγος, ενώ υπάρχει διαθέσιμο μηχάνημα υπερήχων, η δυνατότητα χειρισμού του οποίου από ειδικό ιατρό θα πρόσφερε σημαντικότατη βοήθεια κατά το διαγνωστικό έλεγχο επειγόντων περιστατικών.

4) Χρήση Ελικοδρομίου : Σε συνέχεια της κοινοποίησης του σχετικού με το θέμα εγγράφου το οποίο είχε κοινοποιηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή και στο Δήμο Τήνου τον Ιανουάριο 2022, υπενθυμίζουμε την αδυναμία προσγείωσης ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ της βάσης Σύρου στο ελικοδρόμιο της Τήνου μετά τη δύση του ήλιου και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια απαγορευτικού πλωτού μέσου. Κάθε φορά που έχει συμβεί τέτοιο περιστατικό, η ενημέρωση από πλευράς του ΕΚΑΒ είναι πάντα η ίδια, ότι δηλαδή δεν υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης κατά τις νυκτερινές ώρες, λόγω ανεπαρκούς λειτουργικότητας του ελικοδρομίου μας.

Τα ζητήματα αυτά, με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες καθημερινά, χρήζουν άμεσης επίλυσης, με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών, ειδικά εν όψει έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με τιμή

www.ygeionomikoi.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -