Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου – Κάλεσμα συμμετοχής στο Κυκλαδίτικο Συλλαλητήριο

Ο λαός του νησιού εδώ και αρκετό καιρό αντιστέκεται σθεναρά στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων,  αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του! Οι κινητοποιήσεις μας εδώ και καιρό εχουν καταφερει να εμποδίσουν την πρόοδο των εργασιών για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού δεν κατάπιαν το αφήγημα περί “πράσινης” ανάπτυξης και συνέχισαν τον αγώνα τους, τότε βγήκαν και τα μαστίγια. Η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε αστυνομικές δυνάμεις στο νησί με σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα του επενδυτή, με καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. Όλοι γίναμε μάρτυρες της απρόκλητης βίας που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στο κόσμο, ο οποίος ειρηνικά είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί και για να εκφράσει την πάνδημη αντίθεση του στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Έγιναν συλλήψεις και προσπάθεια εκφοβισμού των κατοίκων, όμως η μαζική κινητοποίηση του κόσμου έξω από το ΑΤ έδωσε την απάντηση.

Το σταμάτημα των έργων, η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το νησί και η απελευθέρωση των συλληφθέντων συμπολιτών μας είναι αποτέλεσμα της λαϊκής κινητοποίησης. Αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα μας , στη φάση που Κυβέρνηση – ΕΕ – κόμματα του κεφαλαίου είναι αποφασισμένα να κλιμακώσουν τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών σε όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας μας δείχνει ότι ο λαός μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του και να ανατρέπει το κλίμα του κυβερνητικού εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, που στοχεύει στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την οριστική ανάκληση των αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά μας.

Λέμε όχι στη πολιτική που αντί να εξασφαλίσει επαρκή και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Την Κυριακή 31 Μάη στις 12π.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΑΚΡΩΤΗΡΙ

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -