Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Η καλλιτεχνική φύση της Τήνου


Εμπνευστεiτε από την καλλιτεχνική φύση της Τήνου. Μια πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά σας αποκαλύπτεται σε ένα μαγευτικό φυσικό σκηνικό.

Το ξακουστό της μάρμαρο έφτασε μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκινχαμ και το μουσείο του Λούβρου για να τα καλλωπίσει. Οι κορυφαίοι καλλιτέχνες της, από τον Χαλεπά μέχρι τον Γκύζη και τον Λύτρα, έγιναν ξακουστοί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αιώνες τώρα, η Τήνος με τη μοναδική φυσική κληρονομιά της εμπνέει τον άνθρωπο να δημιουργήσει: από έργα παγκόσμιου καλλιτεχνικού διαμετρήματος μέχρι αριστουργήματα ανεπανάληπτης λαογραφικής αξίας που μόνο αν την επισκεφθείτε μπορείτε να γνωρίσετε.

Ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής μαρμαρογλυπτικής, όπως πολλοί τη λένε, λαξευμένο με αγάπη και μεράκι από ικανούς τεχνίτες, σας προκαλεί να ανακαλύψετε περίτεχνες λεπτομέρειες σε κάθε της γωνιά, από τα καμπαναριά και τα υπέρυθρα των σπιτιών μέχρι και τα νεκροταφεία της, όπως αυτό του Πύργου, που θυμίζει έκθεση γλυπτικής.

Οι περίφημοι περιστεριώνες της στέκουν περήφανοι μέσα στο μοναδικό τοπίο της, ως δείγματα σπάνιας αρχιτεκτονικής έμπνευσης και φαντασίας. Εδώ το κάθε τι μετριέται σε στιγμές δημιουργίας. Ακόμα και ο χρόνος. Κι εσείς τον απολαμβάνετε μοναδικά, συνθέτοντας το δικό σας μωσαϊκό εμπειριών, εμπνευσμένοι από τη Μούσα του Αιγαίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -