back to top

Καλοδεχούμενη η στήριξη αλλά …. του Γεωργίου Γρηγοράκη

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού δεν είναι η αποδοχή, κατόπιν αιτήματος, της συνάντησης με ηχηρές, copy paste, δηλώσεις υποστήριξης,  αλλά η έμπρακτη στήριξη με έργα – προς Θεού δεν αναφέρομαι  στην τραυματισμένη θεματική των   ανεμογεννητριών, στα πολεοδομικά ζητήματα που μας ταλαιπωρούν, στην αποκαρδιωτική   κατάργηση του σπουδαίου πνευματικού κέντρου Πανόρμου Τήνου Γιαννούλης Χαλεπάς  ή στα τόσο με ευαισθησία, ψηφισμένα νομοσχέδια με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών που επίσης προβληματίζουν  τον ιερό μας τόπο κ λ π ! 

Σας συγχαίρω πραγματικά για την συγκεκριμένη επίσκεψη  με την υποβολή υπομνήματος των κατ΄ ουσιών  παθογενειών της Τήνου με πρώτη ασφαλώς εκείνη του Κέντρου Υγείας , αλλά με προβληματίζει ο χρόνος επιλογής. 

Και το λέω διοτι υπάρχουν δύο ατυχείς συμπτώσεις του χρόνου της συνάντησης. 

Η πρώτη μία έχει να κάνει με της σύμπτωση  της  θλιβερής επετείου του δυστυχήματος των Τεμπών, ένα καθ΄ ομολογία  έγκλημα συγκάλυψης – μια απαράδεκτη εκκρεμοδικία – που έχει βυθίσει τους  με συνείδηση σκεπτόμενους  πολίτες ολόκληρης της χωράς σε πένθος. Ένα έγκλημα που  όφειλε να  αφορά όλους και  να κυριαρχεί ως μοναδικά πρώτο στις ζωές μας και  στην ειδησεογραφία των ημερών.   Αναρωτιέμαι, αν θα μπορούσε να είχε παραδοθεί και ένα σχετικό επίκαιρο ψήφισμα. Οι μαθητές σε μια συγκινητική πρωτοβουλία μνήμης μας προσκάλεσαν σε  συνάντηση  στο βοτσαλωτό του Ιερού μας Ιδρύματος η οποία ωστόσο  δεν έτυχε της προβολής και της ανταπόκρισης που θα έπρεπε.  

Η δεύτερη έχει να κάνει με το πολυτιμότερο  αγαθό του ανθρώπου, εκείνο  της υγείας το οποίο συνεχίζουμε, Πανελληνίως και στην Τήνο, διαχρονικά να διαπραγματευόμαστε για το  πρωτόλειο επίπεδο του, με κυρίαρχη την ευθύνη της πολιτείας, συνεπώς και της εκάστοτε Κυβέρνησης.  

Τραγική ειρωνεία ότι κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης,  αντιπρόεδρος αυτής  και υπουργός υγείας είναι ο κος Άδωνης Γεωργιάδης.

Ήταν το   2013 , όταν εσείς ήσασταν πάλι δήμαρχος   και εκείνος ήταν ο υπουργός υγείας που του είχατε υποβάλλει την, ομόφωνα του Δημοτικού Συμβουλίου, μηνυτήρια αναφορά για την  « απερίγραπτη κατάσταση συνθήκων παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί ¨ – οδυνηρή χειροτέρευση της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο υγείας Τήνου λόγω των ελλείψεων των ιατρών και της εν γένει υπό στελέχωσης του … !

Τώρα το 2024, 11 χρόνια μετά πάλι εσείς είσαστε δήμαρχος και ο κος Γεωργιάδης   πάλι υπουργός στο ίδιο ακριβώς πόστο και  θλιβερός, κατά την άποψη μου,  πρωταγωνιστής του δημοσίου  συστήματος υγείας  με την πρόσφατη  ¨ καινοτόμα¨  ιδέα – κίνητρο των απογευματινών χειρουργείων του Ε Σ Υ,  που θα πληρώνει καθ’ ομολογίαν  του  ο πολίτης !

Αναρωτιέμαι συνεπώς αγαπητέ κύριε δήμαρχε που πήγατε να πείτε τον πόνο σας ..

Ας κρατήσουμε με μεγαλύτερη επιφύλαξη, ένα πιο μικρό καλάθι, γιατί είναι μοναχική η πορεία με τους πραγματικούς φίλους αυτού του τόπου και εσείς είστε δικαιωματικά και κατ΄ αξίαν θεσμικά ο πρώτος εξ αυτών.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter