Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Τήνος – Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια (και) για καλό σκοπό!

Κοινωνική Συνεταιρεστικη Επιχείρηση Καλλονή – Κελλια Τήνου

Μαζεύουμε πλαστικά καπάκια (και) για καλό σκοπό!

Γνωρίζετε ότι τα καπάκια από πλαστικά μπουκάλια είναι ένα από αντικείμενα που βρίσκονται περισσότερο στα σκουπίδια παραλιών, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων καθαριότητας και το δεύτερο πιο συχνά πεταμένο αντικείμενο μετά τα αποτσίγαρα;

Τα καπάκια από τις συσκευασίες δεν τα πετάμε στα σκουπίδια, ούτε χύμα στην ανακύκλωση, ούτε όμως τα αφήνουμε επάνω στο μπουκάλι που πετάμε στην ανακύκλωση.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ανακύκλωσης των καπακιών;

Τα καπάκια τα συλλέγουμε σε ξεχωριστό δοχείο και τα πηγαίνουμε στα σημεία συλλογής στην Τήνο. Στην έδρα της ΚΟΙΝΣΕΠ, στο χώρο του συλλόγου ΑΜΕΑ “Έχουμε Δικαίωμα”, στο ΑΙΟΛΙΣ πλησίον του 1ου Δημοτικού. Θα δείτε επίσης και σε πολλές επιχειρήσεις και γραφεία δοχεία συλλογής καπακιών.

Γιατί τα συλλέγουμε ξεχωριστά;

-Για καλό σκοπό! Το αντίτιμο τους (περί τα 600 € το χρόνο) το δίνουμε στο σύλλογο “ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ” και με αυτό χρηματοδοτούνται δραστηριότητες για τα μέλη τους.

– Για να γίνεται σωστά και καλύτερα η ανακύκλωση. Στην ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΕΛΛΙΑ, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε μηχανικό μέσο διαλογής των ανακυκλώσιμων οπότε η διαλογή γίνεται μόνο χειρωνακτικά. Με τη χειρωνακτική διαλογή είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να τα συλλέξουμε.

– Όταν μένει το καπάκι πάνω στο μπουκάλι, παγιδεύεται αέρας και κατά τη συμπίεση και παλετοποίηση σπάνε τα μπουκάλια και τα δεματικά της παλέτας.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά!
1000 πλαστικά καπάκια = 1 κιλό πλαστικού
1.000.000 πλαστικά καπάκια = 1 τόνος πλαστικού
Το 2019 στην Τήνο ανακυκλώσαμε 1,5 ΜΤ πλαστικά καπάκια!

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -