Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Κάποτε στον Τριπόταμο

Κυκλοφόρησε από την Κοινωνία των δεκάτων το βιβλίο του Γιάννη Σιώτου «Κάποτε στον Τριπόταμο, Ιστορίες έρωτα, πολιτισμού και αντίστασης στη σκιά ενός γρανιτένιου βράχου».

Μύθος, παράδοση, ιστορία: αυτή είναι η διαδρομή που ακολουθεί η γνώση προκειμένου να περάσει από το διδακτικό αφήγημα στο τεκμήριο. Η γνώση, αλλά και οι ίδιοι οι τόποι, που η αρχή τους εκτείνεται σε ένα χρονικό βάθος πέρα από τη λογική και τη φαντασία.

Έτσι συμβαίνει και με τον Τριπόταμο της Τήνου, έναν τόπο που τα ανθρώπινα θεμέλιά του πηγαίνουν πίσω στους Μυκηναϊκούς χρόνους, ενώ το βλέμμα του είναι στραμμένο στον οικουμενικό 21ο αιώνα.

Το «Κάποτε στον Τριπόταμο» ακολουθεί την ιστορική διαδρομή του χωριού και μαζί όλου του νησιού, από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας, με πυξίδα τους θρύλους που διαμόρφωσαν την ταυτότητά του, θρύλους που συγγενεύουν με τεκμήρια, εμπειρίες και μνήμες και φέρουν μέσα τους αιώνες και αιώνες ανθρώπινου στοχασμού για τον έρωτα και τον πόνο, το δίκαιο και το άδικο, το αγαθό και το φαύλο, το τραγικό και, τελικά, την ελπίδα, όπου ανέκαθεν ρίζωνε η πρόοδος του ανθρώπου.

Ο συγγραφέας ανακάτεψε μνήμες με γνώσεις για να αναδείξει και καταγράψει τη δύναμη της συλλογικότητας.

ΠΗΓΗ: Τα νέα της Καρδιανής

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -