Καταγγελία από την Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου καταδικάζουμε τις ενέργειες του λιμεναρχείου Τήνου να επιβάλλει πρόστιμα σε κατοίκους του νησιού επειδή συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση ενάντια στις πρακτικές επιβολής της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου της Ενεργειακής Κυκλάδων.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Τις τελευταίες μέρες όλοι είδαμε τον τρόπο μεταφοράς των ανεμογεννητριών στο νησί μας. Το καράβι ταξίδευε με κλειστό το στίγμα του, αποκλεισμένο το λιμάνι, παραβίαση σφραγισμένου οικοπέδου… Όπως λέει ο λαός μας, στη ζούλα. Υπό αυτές τις συνθήκες οι κάτοικοι αγανάκτησαν να βλέπουν τον νόμο να εφαρμόζεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Έτσι λοιπόν με μια άψογη κινητοποίηση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έκαναν μια μικρή και συμβολική πορεία διαμαρτυρίας.

Είναι καταδικαστέα η κίνηση του λιμεναρχείου να βεβαιώσει πρόστιμα χωρίς καν επιτόπιο έλεγχο με λογική του ‘’σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω’’. Θυμίζει άλλες εποχές. Μάλιστα αρκετοί από τα άτομα, που βεβαιώθηκε το πρόστιμο, ήταν σπίτι τους ή στη δουλειά τους. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι πρόστιμο αναίτιας μετακίνησης, αλλά τρομοκράτησης.

Απαιτούμε:

Να ακυρωθούν τα πρόστιμα του εκφοβισμού και της ντροπής.

Να σταματήσει το πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολυθεί τον τελευταίο καιρό ενάντια στους κατοίκους του νησιού που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter