Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Κατανυκτικός Β’ Κυριακής Νηστειών στην Μεγαλόχαρη Τήνου

Σε κλίμα συγκινήσεως και κατάνυξης ο λαός της Τήνου υπεδέχθη απόψε στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας την Κάρα της Οσίας Πελαγίας από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο έχει καταρτήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, απόψε στα πρόπυλα του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Ιερός Κλήρος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Διοικητού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και του πιστού λαού, υπεδέχθη την Κάρα της Οσίας Πελαγίας διακομισθείσας δια χειρών της Καθηγουμένης Μοναχής Ιουλιανής με την συνοδεία δύο Ηγουμενοσυμβούλων Μοναζουσών Ευπραξίας και Συγκλητικής, προπορευομένης και παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, των ιεροπαίδων των Κατηχητικών Σχολείων, των  διακονητών και των ιεροψαλτών.

Μετά την σύντομη τελετή υποδοχής του Ιερού Λειψάνου τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Β’ Κυριακής των Νηστειών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του ευχαρίστησε την Γερόντισσα και τις Αδελφές για την μεγάλη ευλογία της αφίξεως της Αγίας Κάρας στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης η οποία θα παραμείνει έως την Τρίτην 22αν Μαρτίου ώστε να δοθεί η δυνατότης σε πολλούς Χριστιανούς αλλά και στους μαθητές των εκπαιδευτηρίων της Τήνου να προσέλθουν και να προσκυνήσουν.

Αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες Εορτές της επιούσης εβδομάδος, δηλονότι του Ευαγγελισμού και της Σταυροπροσκυνήσεως ειπών ότι η μεν μία υπενθυμίζει την έναρξη του έργου της Θείας Οικονομίας δια του Ευαγγελισμού και της Σαρκώσεως στα σπλάχνα της Παναγίας του Χριστού, η δε δευτέρα υπενθυμίζει την ολοκλήρωση του έργου της απολυτρώσεως δια της Σταυρικής θυσίας και της Αναστάσεως του Κυρίου μας και κάλεσε τους πιστούς να παραμένουν στην Εκκλησία πιστοί, να εξομολογούνται, να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ζουν όλοι μαζί όπως ο Κύριος ηθέλησε με Αγάπη, με Ομόνοια και Ειρήνη.

Εν τέλει δε και να προσευχηθούν για τους εν Ουκρανία εμπεριστάτους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αυτή την εποχή αντί να εκκλησιάζονται ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να τελούν τις Ιερές Ακολουθίες, προσπαθούν στα κρησφύγετα και στα υπόγεια να σώσουν την ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους και δη των μικρών παιδιών.

Ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους Χριστιανούς οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ναό της Παναγίας προερχόμενοι από όλα τα χωρία της Τήνου και οι οποίοι εν συνεχεία, μετά πολλής προσοχής και ακριβείας προσεκύνησαν την Τιμία Κάρα, τον Τίμιο Σταυρό και ελάμβαναν ως ευλογία μικρή εικόνα ως ανάμνηση της Επετείου των 200 ετών από το Άγιον Όραμα.

Συμμετείχαν Εκπαιδευτικοί και μαθητές, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων του νησιού, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι.

Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -