Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img

Αιτήματα για τον καθαρισμό του λαγκαδιού «Παππά» στα Κιόνια Τήνου

spot_img
spot_img

Την Δευτέρα, 27 Ιουλίου συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κτικάδου κεκλεισμένων των θυρών. Ανάμεσα στα θέματα της συνεδριάσεως ήταν και η Διαμόρφωση αιτήματος προς το Γραφείο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τήνου και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Καταστροφών για τον καθαρισμό του λαγκαδιού «Παππά» του οικισμού των Κιονίων, για την ασφάλεια του οργανωμένου αυτού οικισμού, λόγω του κινδύνου πυρκαγιών.

Εισηγούμενη η Πρόεδρος του Συμβουλίου το ανωτέρω θέμα ανέφερε ότι κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Καταστροφών, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η υφιστάμενη κατάσταση του λαγκαδιού «Παππά» του οικισμού των Κιονίων, το οποίο σημειωτέον αποτελεί τη μοναδική δίοδο πρόσβασης προς το άνω τμήμα του οικισμού, στο οποίο βρίσκονται πλήθος οικιών και τουριστικών μονάδων. Προς αποφυγή μελλοντικών δυσάρεστων καταστάσεων, είναι αναγκαίος ο καθαρισμός του και το κλάδεμα των υφιστάμενων δέντρων, προκειμένου το λαγκάδι να είναι προσβάσιμο από τα οχήματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, κλπ).

Σημειώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο οικισμός των Κιονίων είναι ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, στον οποίο δραστηριοποιούνται πλήθος επιχειρήσεων και ο οποίος συγκεντρώνει καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ολοκληρώνοντας η Πρόεδρος την εισήγησή της, κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την Πρόεδρο στην παρουσίαση της εισήγησής της και μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

  • την αποστολή αιτήματος προς το Γραφείο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Καταστροφών για τον καθαρισμό του λαγκαδιού «Παππά» του οικισμού των Κιονίων και το κλάδεμα των υφιστάμενων δέντρων του λαγκαδιού, για την ασφάλεια του οικισμού, δεδομένου ότι αποτελεί τη μοναδική δίοδο πρόσβασης των οχημάτων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων, κλπ), αλλά και λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ο καιρός

Tinos
few clouds
18.4 ° C
19 °
17.8 °
59 %
2.6kmh
20 %
Πε
18 °
Πα
19 °
Σα
17 °
Κυ
15 °
Δε
16 °
spot_img
spot_imgspot_img