Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Κέχρος Τήνου – Πανήγυρη της Παναγίας της Φανερωμένης

Ο Ενοριακός Ναός του χωριού Κέχρος στην Τήνο είναι αφιερωμένος στην Παναγία τη Φανερωμένη ή την Ξεσκλαβώτρα όπως επίσης αποκαλείται. Εορτάζει κάθε χρόνο στις 24 Σεπτεμβρίου και όπως συμβαίνει σε κάθε χωριό της Τήνου γίνεται μεγάλο πανηγύρι. Φέτος, λόγω της πανδημίας, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις ιερές ακολουθίες δεν ήταν τόσο έντονες, όμως αποδόθηκε στην Παναγία την τιμή που της οφείλεται.

Την παραμονή της πανήγυρης, Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμή της Παναγίας. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Νικόλαος, πρώην Νάξου-Τήνου ενώ ανήμερα της Εορτής ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο εφημέριος π. Φερνάντο, ο π. Μάρκος Βιδάλης, ο π. Φραγκίσκος Βιδάλης και ο π. Γιώργος Παλαμάρης.

Ο Σεβασμιότατος, τόσο στην αρχή της Λειτουργίας όσο και στην ομιλία του προέτρεψε τους πιστούς να προσβλέπουν στη Θεοτόκο με ελπίδα και εμπιστοσύνη καθώς εκείνη δύναται να “ξεσκλαβώνει”, να ελευθερώνει από τα δεινά και τα βάσανα όσους την επικαλούνται φανερώνοντας την αληθινή ελευθερία που έχουν όσοι πιστεύουν στο Θεό.

Σύσσωμοι οι κάτοικοι του οικισμού, αρκετοί παρεπιδημούντες και φιλέορτοι χριστιανοί και των δύο Δογμάτων παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, μαζί με μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής το Δήμαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτη.

Στο τέλος της Λειτουργίας ακούστηκαν οι ευχές και οι ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου καθώς και του εφημερίου ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το Σύλλογο του Χωριού αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα για την οικονομική ενίσχυση και την αρωγή τους στην Ενορία.

πγπ

www.kantam.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -