Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

Κείμενο Σπουδαστών Σχολής Καλών Τεχνών Τήνου

Κείμενο Σπουδαστών Σχολής Καλών Τεχνών Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Πόσο κοστίζει μια ζωή;

Στην περίπτωση του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, η ζωή του κοστολογήθηκε με 20 ευρώ βενζίνη. Μια βδομάδα μετά την ευθεία βολή από το όπλο αστυνομικού, ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Η μέρα θανάτου του, μάλιστα, συνέπεσε με την ψήφιση έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ για την αστυνομία και το λιμενικό. Επιβράβευση προς το έργο τους, δηλαδή, και κίνητρο για να συνεχίσουν την καλή δουλειά που κάνουν μέχρι τώρα, όπως είναι οι δολοφονίες 16χρονων, το ξύλο και τα χημικά σε διαδηλωτές κλπ. 

Δόγμα νόμος και τάξη

Είναι νόμος ότι οι από πάνω πρέπει να πάρουν τα πάντα από τους από κάτω. Για αυτό βλέπουμε, άλλωστε, και με τέτοια άνεση να σπέρνουν ακόμα περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση στο λαό. Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, αυξήσεις σε ρεύμα και τρόφιμα και ταυτόχρονα μείωση μισθών και συντάξεων συνθέτουν ένα πλαίσιο όπου ακόμα το νερό, η στέγαση και το ψωμί δεν είναι καθόλου δεδομένα για πολύ κόσμο. Όλα τα παραπάνω συντελούνται μάλιστα σε μια περίοδο που το ένα οικονομικό σκάνδαλο διαδέχεται μια ακόμη διαφθορά υπουργού ή βουλευτή. 

Το σύστημα προσπαθεί με κάθε μέσο να εμπεδώσει στον λαό και την νεολαία το δόγμα του νόμου και της τάξης. Θέλουν να υπάρχει φτώχεια, πείνα και ο κόσμος να μην μπορεί να αντιδράσει ούτε για λίγο ψωμί. Θέλουν να εμπεδώσουν στον κόσμο ότι οι δολοφονίες από αστυνομικούς είναι τυχαία μεμονωμένα περιστατικά. Θέλουν να εμπεδώσουν ότι δεν αξίζουν όλες οι ζωές το ίδιο, κι ότι υπάρχουν άνθρωποι πρώτης, δεύτερης και τρίτης διαλογής. Θέλουν να εμπεδώσουν ότι δεν θα μπορούμε να έχουμε ζωή με δικαιώματα και αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης, αλλά την επιβίωση ως μόνη καθημερινή ανάγκη και μέλημα. 

H απάντησή μας

Η μόνη διέξοδος απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική της φτώχειας, της εκμετάλλευσης που δεν διστάζει ακόμα και να δολοφονεί, δεν είναι άλλη από την μαζική και συντονισμένη απάντηση του λαού. Κόντρα σε μοιρολατρίες και σε λογικές που λένε ότι “τίποτα δεν αλλάζει”, ενώ όλα πάνε προς το χειρότερο, ο λαός κι η νεολαία θα πρέπει να μην αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση που θέλουν να την περάσουν ως κανονικότητα. Κόντρα σε λογικές, επίσης, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην κάλπη και μιαν άλλη κυβέρνηση. Δεν πρέπει να περιμένουμε κανέναν σωτήρα! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Σπουδαστές Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου 

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
clear sky
9.4 ° C
9.4 °
6.6 °
52 %
4.9kmh
3 %
Τε
10 °
Πε
13 °
Πα
14 °
Σα
14 °
Κυ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -