Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Σχολή Ουρσουλινών Τήνου»

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Σχολή Ουρσουλινών Τήνου»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στον χρόνο και, συγκεκριμένα, στη Μονή και Σχολή Ουρσουλινών, μάς επιφυλάσσει η «Κεραία», με τη Ρέα Βιτάλη, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022.

Η Μονή και Σχολή Ουρσουλινών, που ιδρύθηκε το 1862 στο χωριό Λουτρά της Τήνου, είναι ένας χώρος απροσπέλαστος στις τηλεοπτικές κάμερες, ο οποίος ανοίγει στην «Κεραία» όλα τα δωμάτια, μας αφήνει να περπατήσουμε στο «άβατό» του, να νιώσουμε τις ανάσες τόσων και τόσων γενεών μαθητριών που πέρασαν και έλαβαν παιδεία, ως πεμπτουσία της έννοιας παιδεία, σε χρόνια άλλοτε μαρτυρικά κι άλλοτε δύσκολα για τη χώρα μας.

Μια εμπνευσμένη γυναίκα, η Άννα Μαρία Λιβς, η οποία ζούσε τότε στην Ελλάδα, αφιέρωσε τη ζωή της και κάθε περιουσιακό της στοιχείο στην ίδρυση της Σχολής και στην υπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

Πολύπλευρη προσωπικότητα, γνώστρια έξι γλωσσών, εξαιρετική μουσικός και ζωγράφος, κατόρθωσε να καταφθάνουν στη Σχολή μαθήτριες από διάφορα μέρη του κόσμου, Κωνσταντινούπολη, Γαλλία και άλλες χώρες. Μάλιστα, κάποιο διάστημα φοιτούσαν έως και 300 μαθήτριες, εκ των οποίων οι 150 οικότροφες.

Η Σχολή έπαψε να λειτουργεί τη δεκαετία του ’80. Έκτοτε μαραζώνει, ενώ φιλότιμες εθελόντριες, πρώην μαθήτριες, έχουν ταχθεί να προστατεύσουν την εθνική μας κληρονομιά.

Η ξενάγηση αναδίδει μυστήριο, ομορφιά, γνώσεις και τη γοητεία ενός μαγευτικού «Κάποτε».

 Η εκπομπή «Κεραία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 23:00 από το ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΔΩ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
8.2 ° C
8.4 °
7.7 °
83 %
9.8kmh
100 %
Τρ
9 °
Τε
11 °
Πε
13 °
Πα
14 °
Σα
14 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -