Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Κέρδισε τις εντυπώσεις η δράση «ΜονοπαΤήνος. Πολιτιστικές διαδρομές Τήνου»

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

O Δήμος Τήνου με πλάνο επικοινωνίας εναρμονισμένο με τη στρατηγική του ΕΟΤ για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Μία νέα δράση για την προώθηση του πεζοπορικού τουρισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Τήνο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πλατφόρμας με τίτλο «ΜονοπαΤήνος. Πολιτιστικές διαδρομές Τήνου» μέσω της οποίας η Δημοτική Αρχή προβάλλει τον πολιτιστικό πλούτο  του νησιού,.

Στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και πράκτορες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία βιωματική εμπειρία πεζοπορίας και γνωριμίας με το οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών της Τήνου και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Ξεκινώντας από την καρδιά της Τήνου και συγκεκριμένα από τον λόφο του Εξώμβουργου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μία πεζοπορική διαδρομή στη μεγαλύτερη Via Ferrata των Κυκλάδων ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησαν μία διαφορετική διαδρομή ξεκινώντας από τον Ταραμπάδο για να καταλήξουν στην Κώμη όπου συμμετείχαν στη γιορτή της αγκινάρας, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος Κώμης, για να διασκεδάσουν και να γευτούν τις ευφάνταστες συνταγές με αγκινάρα που ετοίμασαν με αγάπη και μεράκι οι νοικοκυρές του χωριού.

Η Τήνος, η «Μούσα του Αιγαίου» στάθηκε ακόμα μία φορά πηγή έμπνευσης προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αιχμαλωτίσουν με το φακό τους την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, τα χωριά, τα υπαίθρια έργα μαρμαροτεχνίας, τους περιστερώνες, τα εκθέματα του μοναδικού Μουσείου των Ουρσουλινών αλλά και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο οι Τηνιακοί ευχαριστούν τη γη για τη γενναιοδωρία της και γιορτάζουν.

Οι δράσεις του «ΜονοπαΤήνος» θα συνεχιστούν με ανοικτή έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Τηνιακά Μονοπάτια, ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο καθαρισμός και η συντήρησή τους ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους πεζοπόρους την περίοδο του φθινοπώρου.

Ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δηλώνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω συζητήσεις με φορείςγια τη στήριξη, την ανάπτυξη και την εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος εναλλακτικού τουρισμού.

Ο Δήμος Τήνου ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξήτους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΈνωσηΞενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου και ειδικότερα ταξενοδοχεία Νama Βoutique Ηotel, Crossroads Inn, CavosHotel & Suites, Akti Aegeou Hotel, Vincenzo FamilyRooms και White Holidays Project. Επίσης ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κώμης, την Κάριτας Τήνου, το λαογραφικό Μουσείο Ουρσουλινών, τον οινοποιό κ. Χρήστο Φόνσο για την παρουσίαση των τοπικών ποικιλιών οίνου και τη γευστική εμπειρία που προσέφερε στους προσκεκλημένους καθώς και όλους τους εθελοντές που στήριξαν τη διοργάνωση.

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img