Πέμπτη
30, Νοέμβριος

Ένας νέος χώρος μάθησης στην Τήνο

Ένας νέος, σύγχρονος και δημιουργικός χώρος μάθησης και ειδικής διαπαιδαγώγησης ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Στον χώρο μάθησης πραγματοποιούνται παροχές εκπαιδευτικού και ειδικού παιδαγωγού. 

Ο ειδικός παιδαγωγός είναι ο “διαμεσολαβητής” ανάμεσα στο παιδί και την μάθηση του, ανάμεσα στους γονείς και στις προσδοκίες τους απέναντι στο σχολικό σύστημα, ανάμεσα στο παιδί και την ίδια του την οικογένεια. Ο ρόλος του είναι παιδαγωγικός, συμβουλευτικός και υποστηρικτικός. 

Προτεραιότητα του ειδικού παιδαγωγού είναι να αυξήσει την ποιότητα της καθημερινής διαβίωσης του παιδιού. Του δείχνει πώς να μαθαίνει, διδάσκοντάς του στρατηγικές μάθησης, χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας και εξειδικευμένο υλικό. 

Ακόμη, αξιοποιεί δημιουργικά τις δυνατότητες κάθε παιδιού και μέσα από παιγνιώδεις βιωματικές δραστηριότητες βοηθά το παιδί να διαβάσει και να οργανώσει τον χώρο και τον χρόνο του, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής του.

Ο χώρος διατίθεται για:

-Σχολική μελέτη,-Αντιμετώπιση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών (Διαγνωσμένων από Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ. Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης),-Συμβουλευτική Γονέων,-Συναισθηματική Υποστήριξη παιδιών και γονέων. 

Η ειδική διαπαιδαγώγηση συμπεριλαμβάνει μαθητές που αντιμετωπίζουν κάποια σχολική πρόκληση ή δυσκολία. Η χρήση πολυαισθητηριακής – διαδραστικής διδασκαλίας και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού (προσαρμοσμένα σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε παιδιού) ενδείκνυται για τον περιορισμό των δυσκολιών που μπορεί να αφορούν την ανάγνωση, τη γραφή, τη μαθηματική σκέψη, την μνήμη, τη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την αυτοεξυπηρέτηση. 

Στόχος: η εξατομικευμένη και η διαφοροποιημένη παρέμβαση να βοηθήσει το παιδί να διαβάσει και να οργανώσει τον χώρο και τον χρόνο του ποιοτικά, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του. 

Διεύθυνση: Πλατεία Παλλάδος, έναντι παιδικής χαράς, ανάμεσα στα γραφεία Ανδρέα Τσιμέκη και Μέμης Παπακωνσταντοπούλου. 

Υπεύθυνη χώρου: Καρδαμίτση Μαρία 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22830-25466.

Διαφήμιση στο
Tinos Today

Διαφημιστείτε άμεσα στο Tinos Today μέσα από τις πολλές επιλογές που σας προτείνουμε για εσάς και την επιχείρηση σας.