Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Το Κίνημα Αλλαγής Τήνου για τα θέματα παιδείας

Το Κίνημα Αλλαγής ασκεί υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Στηρίζει όσα μέτρα της κυβέρνησης θεωρεί ορθά και ασκεί κριτική σε λάθη, καθυστερήσεις και παραλείψεις. Με τη σειρά της η κυβέρνηση οφείλει να ακούει και να αποδέχεται προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, στα θέματα παιδείας, η κυβέρνηση πρέπει να διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών, να προχωρήσει στην απαραίτητη πλέον μείωση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς χάθηκαν πολλές διδακτικές ώρες και να γνωστοποιήσει με επίσημη ανακοίνωση την ύλη στην οποία θα κληθούν να εξεταστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρέπει άμεσα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση  να προωθηθεί το ψηφιακό σχολείο, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν, όπως η μη κεντροποιημένη καθοδήγηση των μαθητών για την εγγραφή τους στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να κατανοήσει ότι δε δύνανται όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να διαθέτουν υπολογιστές τελευταίας γενιάς, καθώς αυτό ακριβώς το γεγονός είναι η αιτία υπερφόρτωσης του δικτύου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Προφανέστατα, το υπουργείο έπρεπε να προνοήσει, ώστε η χρήση της πλατφόρμας μέσω smartphones και tablets να είναι φιλική προς τους χρήστες, κάτι το οποίο δε συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε ότι η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα καταλήξει στις σωστές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Για την Τ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Τήνου

 Η Συντονιστική Επιτροπή

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -