Η ανασύνθεση της Ν. Ε. Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων προχώρησε σε ανασύνθεση  της συγκρότησής της, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητα, η αποτελεσματικότητα και η αντιπροσωπευτικότητα του οργάνου. Μάλιστα, η εκπροσώπηση των νησιών στο όργανο στάθηκε πολύ ικανοποιητική, καθώς εκπροσωπούνται 17 νησιά και θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθεί το σύνολο των νησιών. Στόχος της Ν.Ε. είναι η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων των νησιών μας με την ταυτόχρονη διατύπωση των κατάλληλων προτάσεων και λύσεων σε αυτά τα προβλήματα.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Η σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής  διαμορφώνεται ως εξής :

Πολατσίδης   Χρήστος- Γραμματέας-Τήνος

Αποστολοπούλου  Μαρουσώ-Πάρος

Βαδηβούλης  Γιώργος-Κύθνος

Βακαλιαρέλης Νίκος-Ίος

Βεκρής Λευτέρης-Αμοργός

Βενιαμάκης Δημήτρης- Άνδρος

Βεντούρης Γιάννης-Κίμωλος

Γαϊτανής Αβέρκιος-Μήλος

Γεροντής Γιάννης-Σίφνος

Δεκαβάλας Μιχάλης- Φολέγανδρος

Καπίρης Μιχάλης-Νάξος

Καπούνης Δημήτρης- Νάξος

Καραγιάννης Χριστόφορος- Θήρα

Κουντούρης Γιάννης-Σίκινος

Μουζάκη Σώζα-Κέα

Μουρσελάς Κώστας-Σύρος

Μπάιλας Δημήτρης-Σύρος

Μποφίλιος Πέτρος-Σέριφος

Παγώνης Αντώνης-Θήρα

Παπαμανώλης Γιώργος- Σύρος

Πιτταράς Αντώνης-Νάξος

Πολυχρονάκος Γιάννης-Νάξος

Χανιώτη Μαρσούλα-Μύκονος

Το Κίνημα Αλλαγής προτάσσει την απόφαση για αυτόνομη πορεία, την ανανέωση και τον αυτοδύναμο προγραμματικό λόγο με λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο. Αυτή ακριβώς η αυτόνομη πορεία μας ενοχλεί τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και το ΣΥΡΙΖΑ κι έχει ως αποτέλεσμα  να δεχόμαστε λυσσαλέες επιθέσεις.

Το τελευταίο διάστημα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν τη θεωρία ενός «νέου βρώμικου 89». Απλά, να τους υπενθυμίσουμε ότι το κόμμα τους και η Νέα Δημοκρατία έστειλαν το μεγάλο ηγέτη μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο και είναι τουλάχιστον απίστευτο να τον επικαλούνται για όσα έκαναν μαζί με τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί, όλο το τελευταίο διάστημα, να καπηλευθεί την ιστορία του πολιτικού μας χώρου, ενώ συγχρόνως την πολέμησε παντοιοτρόπως όλα τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό εξακολουθεί να κάνει μέχρι και σήμερα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το ηθικό ανάστημα να μας κουνάει το δάχτυλο. Είναι αυτός που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά από επιλογή και στη συνέχεια την ενσωμάτωσε και ασπάστηκε τις πρακτικές της. Είναι αυτός που ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη και συνέχισε να το παίζει δήθεν αριστερός. Είναι αυτός που έδωσε στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές Natura, ενώ ξέπλυνε κατά συρροή, από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία, τις ευθύνες της γαλάζιας διακυβέρνησης Καραμανλή για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μόνο και μόνο για να ρίχνει το λίθο του αναθέματος στην παράταξή μας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε τον τουρισμό χωρίς στήριξη την πιο κρίσιμη στιγμή, αδιαφορεί για τη ναυτιλία, οικοδομεί ένα νέο πελατειακό κράτος, παρεμβαίνει συνεχώς για να ελέγξει την αυτοδιοίκηση και εφαρμόζει το μοντέλο «νόμος και τάξη» απέναντι στο Κράτος Δικαίου και την Κοινωνία των Πολιτών.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κακή προετοιμασία αναφορικά με τον τουρισμό είναι μεγάλες. Τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα της δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της κρίσης. Ο ΦΠΑ έπρεπε ήδη, εδώ και καιρό, να έχει μειωθεί στην εστίαση συνολικά, όπως και ο φόρος στη διαμονή. Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες και οι πολίτες δοκιμάζονται.

Οι μελλοντικές εξελίξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στα Κυκλαδονήσια προδιαγράφονται ακόμη πιο δυσοίωνες εξαιτίας του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ το οποίο υπερψηφίστηκε, πριν από δύο μήνες, αποκλειστικά και μόνο από τους 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μοναδικό ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας είναι το Κίνημα Αλλαγής. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε ανενόχλητη να συνεχίσει τις επιθέσεις της στο περιβάλλον, στην οικονομία, στα εργασιακά δικαιώματα, στην παιδεία, στη μεσαία τάξη και στους αδύναμους.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter