Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img

Το Κίνημα Αλλαγής Τήνου για ανεμογεννήτριες και μεταφορικό ισοδύναμο

spot_img
spot_img

Δηλώνoυμε απερίφραστα, για ακόμη μία φορά, την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας και στους φορείς του νησιού μας, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών φαραωνικού τύπου στην Τήνο.

Πρόκειται για κάτι που θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον, θα διαταράξει το οικοσύστημα, θα αλλοιώσει το νησιώτικο τοπίο, θα υποβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργήσει εν γένει αρνητική δυναμική στην τουριστική κίνηση του νησιού μας με όλα τα αρνητικά παρεπόμενα αυτού.

Καλούμε την κυβερνητική πλειοψηφία, να λάβει σοβαρά υπόψη την αντίθεση σύσσωμου του τηνιακού λαού και να αναλάβει άμεσα τις ανάλογες πρωτοβουλίες για την τροποποίηση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές επί του πρακτέου και όχι μόνο στη θεωρία και μέσα από επικοινωνιακούς ελιγμούς.

Όσον αφορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο,  τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα που δικαιούνται οι νησιώτες ως επιστροφή από το συγκεκριμένο  μέτρο του για τις μετακινήσεις τους. Η συγκεκριμένη μη καταβολή αφορά τα εισιτήρια ταξιδιών που διεξήχθησαν από τις 08 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τις 08 Δεκεμβρίου 2019.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, να δώσουν απαντήσεις για τη μη πληρωμή του αντισταθμίσματος στους νησιώτες συμπολίτες μας.

Αν η αιτία είναι γραφειοκρατική και απαιτείται έγκριση από τη Γενική Γραμματεία του αρμόδιου Υπουργείου, όπως φημολογείται, για ποιο λόγο δε δίνεται λύση; Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση από τους αρμόδιους, εκτός κι αν αυτή δεν υφίσταται και η κυβέρνηση έχει δεύτερες σκέψεις για την εφαρμογή του μέτρου.            

Επιπλέον, περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Κο Πλακιωτάκη, να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.          

Το εν λόγω μέτρο θεσμοθετήθηκε ως ένα μικρό αντιστάθμισμα στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ για τα νησιά, η οποία νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν 4 χρόνια.           

Είναι αδιανόητο, οι κάτοικοι των νησιών μας να συνεχίζουν να επωμίζονται τον αυξημένο ΦΠΑ, ακόμη και στα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την ίδια στιγμή το κράτος να μην τους ανταποδίδει έγκαιρα αυτή τη μικρή έστω ελάφρυνση.         

Ζητάμε την άμεση επίλυση του ζητήματος, αναμένοντας από τους αρμόδιους τη στήριξη, τη συνέχιση και τη διεύρυνση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

Για την Τ.Ο. του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Τήνου
Η Συντονιστική Επιτροπή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ο καιρός

Tinos
few clouds
18.4 ° C
19 °
17.8 °
59 %
2.6kmh
20 %
Πε
18 °
Πα
19 °
Σα
17 °
Κυ
15 °
Δε
16 °
spot_img
spot_imgspot_img