Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img

Κίνημα Αλλαγής Τήνου – Ανεπαρκή τα μέτρα της Κυβέρνησης

spot_img
spot_img

Τα λάθη της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία πρέπει να στηριχθεί το ΕΣΥ έμπρακτα με τεστ και κινητά κλιμάκια για έγκαιρη ιχνηλάτηση. Πρέπει να γίνουν τεστ με προτεραιότητα στους υγειονομικούς, τα γηροκομεία και τις υπηρεσίες του δημοσίου που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Η κυβέρνηση οφείλει να καλύψει τη δαπάνη απολυμάνσεων σε όλα τα δημόσια κτίρια σε εβδομαδιαία βάση.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, σχετικά με τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, αποδείχθηκαν ανεπαρκή, καθώς έπρεπε ήδη εδώ και καιρό να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού με μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τον τουρισμό και την εστίαση, με επαναφορά του μειωμένου συντελεστή σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και με παράταση των μέτρων αναβολής πληρωμών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κρίση.

Για το άνοιγμα των σχολείων, η θέση μας είναι λιγότερα παιδιά στις τάξεις και περισσότεροι εκπαιδευτικοί. Είναι ανεπίτρεπτο, μετά από δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, να υπάρχουν ακόμα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών στο νομό μας και ειδικότερα στο νησί μας. Πρέπει να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών, να αποσταλούν μάσκες σε όλα τα σχολεία, καθώς μέχρι στιγμής έχει έρθει μόνο μία με το γνωστό πρόβλημα του μεγέθους, να πρoσληφθεί επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων και να ενισχυθούν οι σχολικές επιτροπές με επιπλέον κονδύλια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στα σχολεία.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό αναπληρωτή ιεροδιδασκάλου του καθολικού δόγματος στα σχολεία της Τήνου, ώστε να καλυφθούν οι κενές ώρες διδασκαλίας και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του σχολικού έτους 2019-2020, κατά το οποίο δε δόθηκε καμία λύση σε αυτό το ζήτημα.

Σε αυτά τα πλαίσια θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τα τοπικά προβλήματα, προχωρώντας σε συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτά, χωρίς υπερβολές και λαϊκιστικές κορώνες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ο καιρός

Tinos
broken clouds
16.4 ° C
16.7 °
16.1 °
40 %
3.6kmh
57 %
Πα
19 °
Σα
17 °
Κυ
15 °
Δε
16 °
Τρ
17 °
spot_img
spot_imgspot_img