Κίνημα Αλλαγής Τήνου – Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για τους εμβολιασμούς

Η κυβέρνηση οφείλει καθαρές απαντήσεις  για τη διαδικασία εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και ιδιαιτέρως στα νησιά των Κυκλάδων .

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Συγκεκριμένα, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει  απαντήσεις :

  • Για τις ποσότητες των εμβολίων που θα έρθουν  μέχρι  το τέλος Ιανουαρίου στη χώρα μας, από την Pfizer και τη Moderna, που είναι οι δύο μόνες εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί έως σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
  • Για το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας των 1.018 εμβολιαστικών κέντρων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και τον τρόπο στελέχωσής τους.
  • Για το κατά πόσο τα εμβολιαστικά κέντρα στα Κυκλαδονήσια  είναι  έτοιμα να δεχτούν τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς που δε θα αναγκάζουν τους κατοίκους των νησιών μας σε πολυέξοδες μετακινήσεις και μάλιστα με άγνωστες επιδημιολογικές συνέπειες λόγω και αυτών των μετακινήσεων . Ταυτόχρονα ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός μετακίνησης σε άλλο νησί μπορεί να αποβεί  ανέφικτος λόγω των καιρικών συνθηκών .
  • Για ποιους λόγους η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στο  σταθερό ρυθμό των 8.000 εμβολιασμών ημερησίως, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.
  • Για  το πόσοι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα από τους 102.521 που υπηρετούν στο ΕΣΥ και πότε θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους, καθώς και για το σχεδιασμό του εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών.
  • Για την εξοικονόμηση και τη σωστή διαχείριση των αποθεμάτων των εμβολίων.
  • Για το αν πράγματι ισχύουν οι πληροφορίες ότι υπάρχει έλλειψη σε σύριγγες και βελόνες στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες. Όλοι οι νησιώτες έχουν το δικαίωμα στον εμβολιασμό, χωρίς να τους μπαίνουν εμπόδια. .

Απαιτούμε άμεσα να απαντηθεί από την κυβέρνηση αν σκοπεύει να διασφαλίσει και με ποιον τρόπο την απαραίτητη  πρόσβαση όλων των κατοίκων των νησιών μας στον εμβολιασμό επί του πρακτέου, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους, η οποία είναι υγειονομικά επικίνδυνη, οικονομικά δυσβάσταχτη και πρακτικά εξαιρετικά δύσκολη.

Μόλις χθες η κυβέρνηση προχώρησε σε εξαγγελία του πλάνου για τους εμβολιασμούς στο νομό Κυκλάδων. Όμως, εξακολουθεί να είναι απόλυτο ζητούμενο η υλοποίηση των εμβολιασμών έγκαιρα, απρόσκοπτα και σε όλα τα Κυκλαδονήσια.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter