ΚΚΕ ΚΟΒ Τήνου – Κέρδη και ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος δεν συμβαδίζουν

Στη χώρα μας και ενώ η προσοχή του λαού ήταν στραμμένη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε το περιβαλλοντικό νόμο που προωθεί διαδικασίες ουσιαστικά αυτόματης αδειοδότησης, χωρίς  τους στοιχειώδεις ελέγχους για συμμόρφωση με το περιβάλλον, εκχωρώντας βουνά, δάση, θάλασσες και παραλίες για κάθε είδους αξιοποίηση στους μεγάλους ομίλους.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΚΟΒ Τήνου του ΚΚΕ καλεί τον Τηνιακό  λαό και όλους τους εργαζόμενους να συγκρουστούν συνολικά με την κυρίαρχη πολιτική, να συμπορευθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα και να απαιτήσουν:

– ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

Να σφραγιστεί τώρα ο ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος στο Κοσσίνι.

Να φύγουν όλα τα απορρίμματα από την περιοχή.

Να υπάρξει πλήρης και άμεση αποκατάσταση του χώρου.

Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει καθορίζοντας προτεραιότητες με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού.

– Κατάργηση του σημερινού νομοθετικού πλαισίου για τις ΑΠΕκαι άμεση επανεξέταση των αδειοδοτήσεων. Να ανακληθούν όλες οι άδειες και όσες χρηματοδοτήσεις έχουν εγκριθεί για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Τήνο.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι χρυσοφόρο πεδίο κερδοφορίας στα χέρια επιχειρηματιών. Κατάργηση των “πράσινων” φόρων και ειδικών τελών, φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια.

– Όχι στην εμπορευματοποίηση των δασών.Κατάργηση όλου του δασοκτόνου νομικού πλαισίουπου έχει οδηγήσει σε αποχαρακτηρισμούς, καταπατήσεις, εκχερσώσεις και γενικά αλλαγή της χρήσης και του χαρακτήρα των δασικών οικοσυστημάτων. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα δασικά οικοσυστήματα. Όχι στην εμπορευματοποίηση των δασών.

– Όχι στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση του νερού. 

Διέξοδος για τους λαούς είναι ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να διασφαλίσει την ισόρροπη σχέση ανθρώπου και φύσης, να συνυπολογίσει τις ανάγκες του εργαζόμενου ανθρώπου, τις δυνατότητες της κοινωνικής παραγωγής και την ανάγκη φιλολαϊκής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος υλοποιώντας τις βέλτιστες λύσεις.. Είναι ο δρόμος της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής, ο δρόμος της εργατικής εξουσίας.

                                                 Τήνος 5-6-2020

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter