Κλιμάκιο της εταιρείας Dermis Hellas Ε.Ε. στο Κ.Υ. Τήνου

Δελτίο τύπου της εταιρείας Dermis Hellas E.E. διανομέα στην Ελλάδα της εταιρείας Humasis

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Επιστημονικό και τεχνικό κλιμάκιο συνεργατών της εταιρείας μας, επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 το Κέντρο Υγείας Τήνου, για τεχνική και επιστημονική αξιολόγηση των συνθηκών αποθήκευσης και διενέργειας των τεστ αντιγόνου Humasis.

Διενεργήθηκαν όλοι οι τεχνικοί και επιστημονικοί έλεγχοι σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τήνου και δόθηκαν όλες οι τεχνικές και επιστημονικές οδηγίες σε απόλυτη συμφωνία, με τις μελέτες και τις διαπιστώσεις του Αμερικάνικου FDA και του παγκόσμιου οργανισμού υγείας CDC σχετικά με τις συνθήκες ορθής χρήσης των rapid test αντιγόνου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του FDA-USA και CDC οι αυξημένες συνθήκες υγρασίας (μεγαλύτερης του 50%) και μεταβολών θερμοκρασίας εκτός των ορίων  5C – 30C) , αποθήκευσης και διενέργειας των τεστ, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, που σε συνδυασμό με τις συνθήκες  της μαζικής διενέργειας,  επηρεάζουν τα αποτελέσματα των τεστ, ειδικότερα σε συνθήκες αυξανόμενου  επιπολασμού με ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, το άριστο είναι να τηρούνται κατά γράμμα οι τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα σταλεί ενημερωτικό υλικό, για να διανεμηθεί σε όλους τους  επαγγελματίες υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την άρτια ενημέρωση τους, όπως επίσης η διενέργεια ενημερωτικού  webinar εντός Απριλίου.

Θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τήνου για την συνεργασία τους.

Η διαχείριση της πανδημίας με την ενδεδειγμένη χρήση όλων των διαγνωστικών μέσων rapid test, RT-PCR  και των συνθηκών χρήσης τους και αξιολόγησης τους, όσο και  της ιατρικής αξιολόγησης μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχών μεταλλάξεων του ιού, ασυμπτωματικών φορέων και διαφορετικών IN-VITRO συνθηκών απαιτεί την άριστη επιστημονική συνεργασία όλων των μερών και δεν αφήνει χώρο ή  πεδίο άλλων πιθανών αντιπαραθέσεων, γιατί ο κοινός εχθρός δεν διασπείρεται,  από ψευδώς θετικά τεστ που μπορούν αν επιβεβαιωθούν με την μέθοδο αναφοράς PCR, αλλά με ψευδώς αρνητικά τεστ  που αποτελούν υγειονομική βόμβα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  την  Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τήνου κ. Ελισάβετ Μπαλταρέτσου, την μικροβιολόγο του Κέντρου Υγείας Τήνου κ. Georghe Loredana  και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τήνου για τη συνεργασία τους και την Έπαρχο της Τήνου κυρία  Αναστασία  Δεληγιάννη για την συνεργασία και την φιλοξενία της. 

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter