Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

ΚΝΕ «Οικονομικό – Περιβαλλοντικό πλήγμα για την Τήνο»

Οι εξελίξεις στο νησί μας σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων είναι επικίνδυνες.

Η Τήνος προβλέπεται να δεχτεί ένα περιβαλλοντικό και οικονομικό πλήγμα που οφείλεται στην πολιτική “απελευθέρωσης” της Ενέργειας και έχουν επιβάλει η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Σε αυτή τη στρατηγική, η ενέργεια είναι ένα απλησίαστο και πανάκριβο εμπόρευμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το 23% των νοικοκυριών να μην μπορούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους και το 39% να αντιμετωπίζουν δυσκολία να πληρώσουν τους λογαριασμούς που σχετίζονται με τη θέρμανση.

Τείνει να γίνει συνήθειο κάθε τόσο να μετράμε τους νεκρούς – θύματα, που είτε πεθαίνουν από αναθυμιάσεις, είτε από πυρκαγιές σε σόμπες υγραερίου ή και αυτοσχέδια μέσα θέρμανσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει ενεργειακός κόμβος, παίρνει μέρος σε ενεργειακά σχέδια και ανταγωνισμούς που μυρίζουν μπαρούτι.

Είναι μια ακόμα απόδειξη, με τραγικό τρόπο, ότι η ανάπτυξη των καπιταλιστικών επιχειρήσεων όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αλλά παράγει φαινόμενα φτώχειας, εξαθλίωσης, μη ικανοποίησης στοιχειωδών αναγκών.

Ο λαός και η νεολαία της Τήνου μέχρι σήμερα, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έχουν αποτρέψει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Μόνο ο ανυποχώρητος και συλλογικός αγώνας που πρέπει να δυναμώσει μπορεί να σταματήσει την καταστροφική για το περιβάλλον και την οικονομία, εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Στον καπιταλισμό ο φυσικός πλούτος της χώρας από ευχή μετατρέπεται σε κατάρα για το λαό. Αντί να χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών του, γίνεται χρυσοφόρο πεδίο κερδοφορίας στα χέρια επιχειρηματιών.

Η εναντίωση μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, για να έχει δυναμική και προοπτική πρέπει να στοχεύει στην ουσία του προβλήματος και να συνδεθεί με την πάλη για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που κριτήριο και κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση συνολικά των λαϊκών αναγκών.                                                

ΤΗΝΟΣ  23-1-2020

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -