Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Κοιν.Σ.Επ. “το Μπατίκι” – Εκπαιδευτικός περίπατος μελών περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Τήνου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος ομάδας μαθητών και μαθητριών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου στο μονοπάτι Εξώμβουργο-Κουμάρος-Βωλάξ, στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Προοπτικές Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης» και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CONNECT. Σκοπός της δράσης ήταν η βιωματική προσέγγιση της σχέσης κοινωνίας-οικονομίας-πολιτισμού-περιβάλλοντος και η αναγνώριση φυσικών και πολιτισμικών πόρων στο πεδίο.

H ΚΟΙΝΣΕΠ, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του προγράμματος κο Παυλή Ευάγγελο συνέβαλλε , ώστε τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση να προσεγγίσουν βιωματικά τη σχέση κοινωνίας-οικονομίας-πολιτισμού περιβάλλοντος και την αναγνώριση φυσικών και πολιτισμικών πόρων στο πεδίο.

Η αναγνώριση, προστασία και ενίσχυση της αξίας των τοπικών φυσικών και πολιτισμικών κοινών πόρων, η ενδυνάμωση της συμμετοχικότητας και της αίσθησης της Κοινότητας αποτελούν βασικά ζητούμενα βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία πρέπει να μεταφέρουμε στις επόμενες γενεές. Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΤΟ ΜΠΑΤΙΚΙ» , πρωτοπόρος σε δράσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα και την αειφορία του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις τους , παρίσταται ενεργά και συνεργάζεται με όλους τους φορείς που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Παυλή για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο του.

Το ΔΣ της ΚοινΣΕπ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -