Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Κοινό Τηνίων – Για την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Τήνου

Κοινό Τηνίων – Για την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ Δήμου Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τήνου, της 29ης Σεπτέμβρη, ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” Βαγγέλης Μπακτής τοποθετήθηκε προ ημερησίας διάταξης, λέγοντας:

«Σήμερα κλείνουμε τρεισήμισι μήνες από την τελευταία φορά που ως δημοτικοί σύμβουλοι, είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε και να συζητήσουμε θεσμικά τις απόψεις μας σε συνεδρίαση. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους το νησί φιλοξένησε πλήθος επισκεπτών και αντιμετώπισε πλήθος προβλημάτων. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους η λειτουργικότητα των ίδιων των υπηρεσιών του Δήμου, εξανεμίζεται. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους ο πολύχρονος αγώνας των Τηνιακών κατά των ανεμογεννητριών, πέρασε ίσως, τις πιο κρίσιμες στιγμές του μέχρι σήμερα. Τρεισήμισι μήνες κατά τους οποίους το νησί και ο κόσμος του, έφτασε στα όριά του.

Στο διάστημα αυτό, η Δημοτική Αρχή κρύβεται και απαξιώνει επανειλημμένα τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολουθώντας πιστά την γραμμή της κυβέρνησης που την στηρίζει. Καλέστηκαν δύο μονοθεματικές και προπάντων δια περιφοράς συνεδριάσεις, ίσα – ίσα για να μην παραβιαστεί τυπικά ο κανονισμός, ουσιαστικά όμως καταργώντας, όχι μόνο τον κανονισμό αλλά και κάθε έννοια δημοκρατικής διαχείρισης του Δήμου. Αποκορύφωμα, μία συνεδρίαση φάντασμα περί ανακήρυξης της κ. Σακελαροπούλου σε επίτιμη δημότισσα, η οποία καλέστηκε αλλά τελικά ακυρώθηκε, ενώ το σχετικό επείγον τηλεφώνημα που προηγήθηκε της πρόσκλησης, είναι ενδεικτικό της αντίληψης του προεδρείου για το Δημοτικό Συμβούλιο. “Αν σκοπεύετε να καταψηφίσετε την πρόταση μας, να μην συμμετέχετε καθόλου στην συνεδρίαση”, μας συμβούλεψε, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τυχόν αποκλίσεις από το “λιβάνισμα” της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αντίστοιχη απαξιωτική στάση επέδειξε ο Δήμαρχος απέναντι στους πολίτες της Τήνου που διαμαρτυρήθηκαν για την τουλάχιστον παθητική του στάση απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις με τις ανεμογεννήτριες. Πριν την έκδοση των πρώτων αδειών, τους αγνόησε επιδεικτικά. Στην συνέχεια, και με τα μισά εξαρτήματα να έχουν ήδη μεταφερθεί στο βουνό, συναντήθηκε μαζί τους, εξαπατώντας τους, κατά δημόσια δήλωση των ίδιων. Δεν απάντησε ποτέ σε ιεραρχική προσφυγή μας, στην οποία συμμετείχε και σύλλογος των Υστερνίων, απορρίπτοντας την σιωπηρά, προβαίνοντας αποκλειστικά στην έκδοση γενικόλογων και αποπροσανατολιστικών δελτίων τύπου, την ώρα που ο κόσμος έβλεπε τα φορτηγά να πηγαινοέρχονται, φορτωμένα με την καταστροφή.

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά. Ποιος έδωσε εντολή στον εργολάβο του έργου της Ζωδεμένης να σταματήσει τις εργασίες για να περάσουν οι μεταφορικές των ανεμογεννητριών; Ποιος διαδίδει εδώ και καιρό ότι ο αγώνας μας είναι ανώφελος, άποψη που υποστήριξε δημόσια και ο κ. Σώχος, στην χθεσινή μαζική συνέλευση των τηνιακών της Αθήνας; Γιατί ο Δήμος δεν συμμετείχε στην ένσταση πολιτών και συλλόγων κατά των νέων αδειών για ανεμογεννήτριες 145 μέτρων στην Έξω Μεριά;

Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα, σε ώρα εργάσιμη ώστε να μας ακούσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι πολίτες, να συζητήσουμε για θέματα κυρίως διαδικαστικά, ενώ απουσιάζουν εντελώς θέματα τεράστιας σημασίας όπως:

1. Η άκρατη μαζικοποίηση του τουρισμού και η “Μυκονοποίηση” της Τήνου

2. Η δυσλειτουργία του βιολογικού της Χώρας

3. Η λειψυδρία και οι διακοπές στο δίκτυο ύδρευσης κατά την τουριστική περίοδο

4. Η διαχείριση των λυμάτων στα χωριά, στο λιμάνι του Πανόρμου μετά από χρόνια, εμφανίστηκαν λύματα αποχετεύσεων

5. Η γενική κατάρρευση των υποδομών του νησιού υπό το βάρος του πλήθους των επισκεπτών

6. Η διάλυση της τεχνικής υπηρεσίας και η μεταφορά της πολεοδομίας στην Σύρο

7. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ανεπιτήρητων ζώων

8. Ο αγώνας των Τηνιακών ενάντια στις ανεμογεννήτριες, η αστυνομική βία, οι τραυματισμοί, και η στάση του Δήμου στις τελευταίες εξελίξεις

Πρόκειται για ξεκάθαρη κοροϊδία, απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους του συνόλου της αντιπολίτευσης αλλά και απέναντι στους πολίτες. Είναι κοροϊδία, να ζητάμε επανειλημμένα συνεδρίαση για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και να την αποφεύγετε λέγοντας ότι αυτό είναι πλέον θέμα ΦΟΔΣΑ ενώ σήμερα φέρνετε σχετικό θέμα για ενοικίαση οικοπέδου που θα πληρώνεται από τον Δήμο! Είναι κοροϊδία, να ζητάμε πάνω από χρόνο συνάντηση με τους βουλευτές για τις ανεμογεννήτριες και να μας απαντάτε ότι το προσπαθείτε. Ίσως όταν το νησί γεμίσει με ανεμογεννήτριες, να καταφέρετε να βρείτε τους βουλευτές και να τους πείσετε να συναντηθούν μαζί μας.

Αυτές οι πρακτικές δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτές. Σήμερα αποχωρούμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο το έχετε καταντήσει διακοσμητικό, καταγγέλλοντας δημόσια την δημοτική αρχή για απαξίωση του θεσμού και για κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας στην διοίκηση του Δήμου.

Καλούμε όλους όσους μας ακούνε να αναλάβουν τις ευθύνες τους σαν ενεργοί πολίτες, να σταματήσουν με κάθε τρόπο αυτόν τον κατήφορο και να υπερασπιστούν την δημοκρατία.

Όσο οι πολίτες παραμένουν ανενεργοί, οι εξουσίες πάντοτε θα αυθαιρετούν».

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, ο δήμαρχος Τήνου, εξεμάνη και με πλήθος προσβλητικών χαρακτηρισμών και κατηγοριών, επιχείρησε να απαντήσει στον δημοτικό σύμβουλο και στο «Κοινό Τηνίων».

Κύριε δήμαρχε,

Ειλικρινά, ακούγοντας σας, δεν ξέρουμε τι περισσότερο θα υποστήριζε ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Προσπαθήσατε σε πολλές αποστροφές του λόγου σας, να επικαλεστείτε την αυθεντία σας, ως προς τις νομικές σας γνώσεις. Σίγουρα λοιπόν, θα γνωρίζετε ότι αυτά για τα οποία μας κατηγορήσατε, πρέπει να μπορείτε και να τα αποδείξετε.

Ως εδώ με την λάσπη.

Ως εδώ με την σημαιοστολισμένη αδιαφορία για τον τόπο μας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
14 ° C
14.8 °
12.2 °
67 %
5.7kmh
75 %
Σα
14 °
Κυ
12 °
Δε
11 °
Τρ
11 °
Τε
10 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Βαγγέλης Μπακτης, μετά λύπης διαπιστώνω την ανικανότητα για να λάβουετε μέτρα για την αντιμετώπιση της Μύκονο ποίησης της Τήνου με τα λύματα να κατακλύζουν τις όμορφες παραλίες μας τους αγρότες μας και κτηνοτρόφους του νησιού να υποφέρουν και το αίσχος των άνεμογεννήτριων που θα καταστρέψουν το περιβάλλον

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.