Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Κοινωνώ: «Τέσσερα (συν ενα) Στοιχεία» στην Τήνο

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς δράσης στο νησί της Τήνου το Κοινωνώ καλεί συμμετέχοντες από όλο το φάσμα τέχνης, έρευνας κι επιστήμης να πάρουν μέρος στο θεματικό κύκλο Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία, ο οποίος θα υλοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικές εποχές, έως το φθινόπωρο του 2020, στην Τήνο.

Το “Κοινωνώ” μέσα από το “Τέσσερα (συν ένα) στοιχεία” θα φιλοξενήσει έως 200 συμμετέχοντες από όλο το φάσμα τεχνών και επιστημών από μια πλειάδα χωρών, θα οργανώσει τέσσερα ξεχωριστά προγράμματα residency (φωτιά, νερό, αέρας, χώμα), διάρκειας 15 ημερών το καθένα, μέχρι το φθινόπωρο του 2020 και θα παρουσιάσει έργα και δράσεις σε πάνω από 60 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεγάλης αισθητικής και ιστορικής σημασίας σε όλο το νησί της Τήνου.

Το project «Τέσσερα (συν ενα) Στοιχεία» μέσω του πρίσματος της διακρατικής κινητικότητας και με αφορμή το ποικίλο πολιτιστικό και φυσικό τοπίο της Τήνου, προσθέτει στα τέσσερα φυσικά στοιχεία (γη, νερό, αέρα και φωτιά) το στοιχείο του χρόνου, αναδεικνύοντας τόσο την εναλλαγή των εποχών όσο και την εποχή της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό τοπίο.

Ημερομηνίες Residency:

Φωτιά: 18-31 Ιανουαρίου 2020

Νερό: 18-30 Απριλίου 2020

Αερας: 18-31 Αυγούστου 2020

Γη: 18-31 Οκτωβρίου 2020

Λίγα λόγια για το Κοινωνώ 

Το ΚΟΙΝΩΝΩ είναι ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός οργανισμός που εδρεύει στην Τήνο από το 2016, διοργανώνοντας site-specific εικαστικές εκθέσεις, ανοιχτά εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ερευνητικά projects, διαδραστικές περιηγήσεις κ.α. τόσο στο φυσικό περιβάλλον του νησιού όσο και σε επιλεγμένα κτήρια ιστορικής ή αρχιτεκτονικής σημασίας.

Οι στόχοι του ΚΟΙΝΩΝΩ είναι: να εντείνει τη διασύνδεση και την κινητικότητα των συμμετεχόντων από μία πληθώρα γεωγραφικών τοποθεσιών, η αφομοίωση του υλικού περιβάλλοντος ως ζωτικού μέρους της δημιουργικής διαδικασίας και ουσιαστικό στοιχείο βιωσιμότητας, η ανάδειξη συγκεκριμένων στοιχείων παράδοσης και τοπικότητας ως ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος, η διάδοση της γνώσης και η απόκτηση δεξιοτήτων για όλο το φάσμα ειδικοτήτων τέχνης, έρευνας κι επιστήμης, η ανταλλαγή ιδεών και η επανεξέταση της συνεργασίας σε συντονισμό με τις διάφορες εκφάνσεις πολιτισμού και τοπικότητας (παράδοση, περιβάλλον, κοινότητα) και τέλος στην επέκταση και διαφοροποίηση του κοινού.

* ΦΩΤΟ: Φάρος Λιβάδας ή  Παπάργυρας ,  Μια απο τις τοποθεσίες των καλλιτεχνικών παραγωγών για το Στοιχείο της Φωτιάς 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -