Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Κορωνοϊός – Η πορεία των εμβολιασμών στην Τήνο

Στάσιμη είναι η εικόνα των εμβολιασμών στο νησί της Τήνου για τον Κορωνοϊό. Όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος του ΕΟΔΥ, για την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν γίνει στο νησί 6.606 εμβολιασμοί ενώ 6.488 έχουν γίνει για την δεύτερη δόση.

Τέλος, για την τρίτη δόση (αναμνηστική) έχουν γίνει 11 εμβολιασμοί.

Ο εμβολιασμός στην επικράτεια

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είχε διαπιστωθεί μια ισχνή αύξηση σε σχέση με την ανάπαυλα του Αυγούστου, καθώς ημερησίως είχαμε κατά μέσον όρο περίπου 20.000 εμβολιασμούς. Η στόχευση ήταν ο αριθμός αυτός τον Οκτώβριο να αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά ώστε να φτάσουμε στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Νοεμβρίου το ένα εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμένων.

Το 71,3% των ενηλίκων

Τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει αύξηση αλλά μείωση του ρυθμού των ραντεβού για την πρώτη δόση, τα οποία έχουν πέσει κάτω από το μισό σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (data.gov.gr) με μία δόση έχει εμβολιαστεί έως τώρα το 62% του γενικού πληθυσμού ή το 71,3% των ενηλίκων, ενώ ο μέσος όρος του Οκτωβρίου εκείνων που επέλεξαν να κάνουν την πρώτη δόση είναι ημερησίως περίπου 5.500, όταν τον Σεπτέμβριο ήταν σχεδόν 13.000.

Η κατάσταση αυτή έχει βεβαίως εξήγηση. Τον Ιούνιο που φτάσαμε στην κορύφωση του εμβολιαστικού προγράμματος γίνονταν 93.130 κατά μέσον όρο την ημέρα, εκ των οποίων οι 39.707 ήταν πρώτης δόσης, καθώς υπήρχε ακόμη μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ήταν θετικό στον εμβολιασμό, αλλά περίμενε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Πλέον το ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί είναι περίπου ταυτόσημο με εκείνο το ποσοστό που δήλωνε στις δημοσκοπήσεις είτε άρνηση εμβολιασμού είτε επιφυλακτικότητα. Οι αρνητές μάλλον δεν θα πειστούν ποτέ, οπότε η κυβέρνηση εστιάζει στους επιφυλακτικούς, αναζητώντας τρόπους για να πεισθούν. Eτσι το επόμενο διάστημα ίσως να δούμε νέες στοχευμένες καμπάνιες είτε σε περιοχές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη είτε σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, χωρίς όμως να υπάρχουν πολλά περιθώρια, καθώς οι περισσότερες ιδέες έχουν ήδη εφαρμοστεί, επιβεβαιώνοντας πως το κοινό που δεν έχει κάνει σήμερα το εμβόλιο είναι και το πιο δύσκολο.

πληροφορίες από Καθημερινή

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -