Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κορωνοϊός – Μετά τις 28 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί στην Τήνο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Μετά τις 28 Ιανουαρίου αναμένεται στην Τήνο το εμβόλιο για τον Κορωνοϊό για τους κατοίκους πάνω από 80 ετών. Το νησί της Τήνου βρίσκεται στην δεύτερη φάση εμβολιασμών μαζί με άλλα δώδεκα (12) νησιά.

Εως και χθες, 32.801 ηλικιωμένοι πάνω από 85 ετών είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον Κορωνοϊό, με το σύνολο των εμβολιασμών στην Ελλάδα έως και χθες να ανέρχεται σε 123.077 που αντιστοιχεί στο 1,13% του πληθυσμού. Η επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται με προσεκτικά βήματα και με βάση το ρυθμό τροφοδοσίας των δόσεων. Η χώρα μας έχει την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, για αυτό έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών, που θα ξεδιπλωθεί σε τέσσερις φάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υπεύθυνος της εφοδιαστικής αλυσίδας των νησιών, ταξίαρχος Αρίστος Περρής, στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται 18 μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων με νοσοκομειακές μονάδες, για τα οποία οι εμβολιασμοί των υγειονομικών έχουν ξεκινήσει από τις 11 Ιανουαρίου και συνεχίζονται για μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με τις οδηγίες και την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Η μεταφορά των εμβολίων γίνεται αεροπορικώς με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιριών.

Η δεύτερη φάση, η έναρξη της οποίας είναι στις 28 Ιανουαρίου και για τους κατοίκους πάνω από 80 ετών, αφορά σε 12 νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων. Πρόκειται για τη Σαλαμίνα, τη Θάσο, την Πάρο, την Αίγινα, την Ανδρο, την Τήνο, τη Σκόπελο, τη Μήλο, τη Μύκονο, τον Πόρο, τις Σπέτσες και τη Σκιάθο. Οι εμβολιασμοί στα νησιά αυτά θα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εμβολιαστικά κέντρα που θα βρίσκονται σε πρωτοβάθμιες δομές υγείας και η μεταφορά των εμβολίων θα πραγματοποιείται τόσο με τακτικές πτήσεις όσο και με ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει 19 νησιά με μόνιμο πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 κατοίκους. Αυτά τα νησιά είναι η Πάτμος, η Ιθάκη, η Σύμη, η Σκύρος, η Σαμοθράκη, η Αλόννησος, η Σίφνος, η Κέα, οι Παξοί, η Ιος, η Υδρα, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αστυπάλαια, οι Φούρνοι, η Αντίπαρος, το Αγκίστρι και η Κάσος. Η έναρξη των εμβολιασμών για τους μόνιμους κατοίκους που το επιθυμούν θα ξεκινήσουν στις 10 Φεβρουαρίου και η μεταφορά των εμβολίων θα πραγματοποιείται αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και όπου απαιτείται με σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Στην 4η φάση περιλαμβάνονται 52 νησιά με λιγότερους από 1.000 μόνιμους κατοίκους, στα οποία οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται για όλους τους κατοίκους ταυτόχρονα. Η φάση αυτή θα εκκινήσει από τις 27 Ιανουαρίου και το Καστελλόριζο, όπου για ένα τριήμερο θα μπορεί να εμβολιαστεί από κινητές μονάδες το σύνολο των κατοίκων, άνω των 18 ετών, που το επιθυμούν. Η συγκεκριμένη φάση εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από πληροφορίες, κάτοικοι νησιών που εμπίπτουν στις κατηγορίες για τις οποίες έχει «ανοίξει» η διαδικασία εμβολιασμού αλλά δεν έχουν φτάσει τα εμβόλια στο νησί όπου κατοικούν, προβλέπεται ότι μπορούν να μεταβούν σε άλλο νησί και να εμβολιαστούν εάν το επιθυμούν.

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img