Κορωνομονοπάτια Τήνου

Πρώτος κορωνο-πεζοπορικός μας προορισμός η Τήνος! Όλοι τη γνωρίζουν για τη θαυματουργή Παναγία. Ξέρετε όμως ποιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα που έχει κάνει; Είναι πως συγκεντρώνοντας όλες τις ορδές των μαζικών τουριστών στη Χώρα της Τήνου, η πανέμορφη ενδοχώρα του νησιού έμεινε άθικτη, αυθεντική, κυκλαδίτικη. Και μαντέψτε! Ο καλύτερος τρόπος να την εξερευνήσει κανείς είναι μέσα από τα μονοπάτια της!

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Τα τελευταία χρόνια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο Τήνου να αναδειχθεί το νησί ως πεζοπορικός προορισμός! Τα μονοπάτια σχεδιάστηκαν σε δίκτυο με βάση τις απαιτήσεις του πεζοπόρου, και τώρα 150 περίπου χιλιόμετρα διαδρομών σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τις φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές του νησιού!

Θα περάσετε από γραφικότατα χωριά (ίσως στο σύνολό τους να είναι τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά της Ελλάδας), όπου μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας ή τη γκαζόζα σας στα παραδοσιακά καφενεία.

Θα περπατήσετε ανάμεσα σε αμέτρητες πεζούλες που έδωσαν το προσωνύμιο «χειροποίητο νησί» στην Τήνο. Θα παιχνιδίσετε με τους τεράστιους γρανιτένιους ογκόλιθους στο Βωλάξ, εκεί όπου όπως λεν οι ντόπιοι έγινε τιτανομαχία!

Θα εκτιμήσετε τα γυαλιά ηλίου καθώς θα αντικρίζετε τα αστραφτερά («κι απ’τον ήλιο ξεξασπρότερα» μαρμαροχώρια. Θα διαπιστώσετε την εμμονή των τηνιακών με τη λεπτομέρεια συγκρίνοντας τους αμέτρητους περιστεριώνες!

Και αφού η πεζοπορία θα σας έχει πεινάσει, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στις ταβέρνες του νησιού!

Χρειάζεται υπομονή, και μόλις με το καλό τελειώσει η δύσκολη αυτή κατάσταση, η Τήνος θα είναι εκεί να σας περιμένει!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που ανέπτυξε για τα Μονοπάτια της Τήνου η KAPPAGRAM, με χάρτες της STARIDAS GEOGRAPHYwww.tinostrails.gr

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter