Ποιον να πρωτοκλάψω; Τον εργαζόμενο ή την επιχείρηση

Γράφει ο Κώστας Κότσος

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Ξεκινά λοιπόν η ΕΣΤΙΑΣΗ και σε λίγο τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ μετά απο 2 μήνες και 10 ημέρες και 2 &1/2 μήνες αντίστοιχα.

Η Πανδημία που ( ευτυχώς) δεν ήλθε υποχρέωσε σε Αναστολή Εργασιών την Εστίαση και τα Καταλύματα ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ.

Διαβάστε διάφορα σημαντικά λογιστικά θέματα στο www.ataxis.gr

Η Ανεργία υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 3-4 μονάδες δηλαδή από το 17% στο 20% τουλάχιστον.

Τα εισοδήματα που περίμεναν πώς και πώς να αυγατίσουν για να είναι βατός ο χειμώνας στα νησιά μας θα συρρικνωθούν σημαντικά .

Το περίφημο επίδομα ανεργίας λόγω τουριστικής εποχικότητας εποχικότητας θα το πάρουν πολύ λίγοι εκτός αν το υπουργείο μειώσει τα απαιτούμενα ημερομίσθιo. Δύσκολο να συμπληρωθούν με αυτές τις συνθήκες τα 101 ασφαλιστικά ημερομίσθια για το 3μηνο επίδομα των 400€.

Πεποίθηση μας παραμένει ότι τόσο ο νησιώτης Υπουργός Εργασίας όσο και τα άλλα υπουργεία θα αντιμετωπίσουν θετικά το πρόβλημα.

Απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 22830-24020 στο email : a.taxis@yahoo.gr

Πιστεύουμε επίσης ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για επίλυση εκκρεμοτήτων όπως το Δ, ΠΑΣΧΑ 2020, την κάλυψη της διαφοράς στο εισόδημα των εργαζομένων από μετατροπή συμβάσεων , απολύσεις , μειώσεις μισθών που πιθανόν να φέρει η αναδουλειά στις επιχειρήσεις κατά τα το στάδιο της προσαρμογής στην πραγματικότητα.

Αριθμητικά ένας εργαζόμενος κατά την διάρκεια της αναστολής από 15/03/2020 έως 25/05/2020 έχει εισπράξει 800€και μέχρι την 5 Ιουνίου ΘΑ εισπράξει τα 25/30 των 534€ δηλαδη 445 €.Με άλλα λόγια για 76 ημέρες πρέπει να ζήσει με 10,52€ την ημέρα εργαζόμενος σε εστιατόριο και με λιγότερα ο εργαζόμενος σε τουριστικό κατάλυμα.Ούτε φιλοδώρημα Δευτέρας.

Αντίθετα ο Δ.Υπάλληλος πήρε κανονικά την μισθουδία και Αγιος ο κάθε Κυβερνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ WWW.ATAXIS.GR

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter