Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Κραυγή αγωνίας από τους Εμπορικούς Συλλόγους Κυκλάδων

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Ανοιχτή Επιστολή προς:

Τον Πρωθυπουργό της χώρας
Τα πολιτικά κόμματα
Βουλευτές Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Κυκλάδων
Τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και τα μέλη του Δ. Σ.
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε.
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α.

Η Ελληνική κυβέρνηση με την δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, σε σχέση με την παγκόσμια πανδημία εξαιτίας του κορονοϊού  (covid -19), έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει με τη συνεργασία και  όλων των παραγωγικών φορέων, τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσής του.

  Η συμμόρφωση όλων μας με τις οδηγίες, κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και να περιορίσουμε την νόσο. Στόχος όλων μας είναι, η επαναφορά στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Στα μέτρα προστασίας και πρόληψης που αποφασίζονται πλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η αναστολή λειτουργιάς των δραστηριοτήτων,  εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων όπως  εστίαση  – καταλύματα – εμπορικές δραστηριότητες κ.α.. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα παρθούν για το κλείσιμο ή όχι και άλλων επαγγελματικών – επιχειρηματικών κλάδων,  η κατάσταση έχει ως εξής :

Τα πρώτα μέτρα αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων ( 13/03/2020) διατήρησαν  κάποιες εμπορικές δραστηριότητες σε λειτουργία. Ωστόσο η επισκεψιμότητα και ο τζίρος αυτών ήταν μηδενικός με αποτέλεσμα

 1. ο λιγοστός καθημερινός τζίρος που ήταν το μόνο μέσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους είτε φυσική είτε επαγγελματική και με τον οποίο ο κάθε επαγγελματίας προσπαθούσε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του : ενοίκια, φόροι, ρυθμίσεις, ασφαλιστικός τομέας, δάνεια, κεφάλαια κίνησης, επιταγές και συγχρόνως την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των οικογενειών τους, με τις νέες συνθήκες που επικρατούν έχει εξανεμιστεί.
 • Όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβίωσαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, παρέμειναν στο χώρο και δεν έβαλαν λουκέτο είναι με δάνεια, οφειλές και χρέη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε το ελάχιστο αποθεματικό που θα μπορούσε να εξασφαλίσει στοιχειωδώς (έστω)  την δυνατότητα βιοπορισμού για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
 • Να σας τονίσουμε  ότι στις Κυκλάδες όλες οι υποδομές υγείας επί της ουσίας είναι ανύπαρκτες , οι τοπικές κοινωνίες είναι εντελώς εκτεθειμένες και ευάλωτες σε κάθε είδους εξωγενή παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει τόσο το οικονομικό όσο και το γενικότερο ανθρωπογενές περιβάλλον. Οι τοπικές μικροοικονομίες των νησιών μας, που όμως είναι τόσο σημαντικές για το ελληνικό κράτος, εξαρτώνται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από την προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας, που αυτήν την στιγμή δείχνει να χάνει μια ολόκληρη πασχαλινή και θερινή περίοδο με ανεξέλικτες οικονομικές και κοινωνικές  διαστάσεις, όχι μόνο των νησιωτών, αλλά και ολόκληρης της χώρας.    

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ως νησιώτες, για όσο διάστημα διαρκέσει η παρούσα κρίση για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν αλλά και για αυτές που παραμένουν ανοιχτές τα εξής:

 • Επαρκή μέτρα οικονομικής στήριξης για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους  . Οι συνέπειες της έκτακτης αυτής της κατάστασης σε οικονομικό επίπεδο, θα είναι τραγική αφού και πριν, πόσο μάλλον τώρα , οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων τους.
 • Την απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική ασφάλιση, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Την απαλλαγή από τα δημοτικά και λιμενικά τέλη.
 • Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων προς τρίτους και ρύθμιση αποπληρωμής τους μετά την παρέλευση του 4μήνου.
 • Να μην χαθεί καμιά ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικό φορέα, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.
 • Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων, κλπ. εις βάρος μας. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού, κλπ.
 • Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου για εισοδήματα που να είναι απολύτως επαρκή για την φυσική και επαγγελματική επιβίωση και την κατάργηση η αναστολή  του τέλους επιτηδεύματος.
 • Την απόδοση του μεταφορικού ισοδύναμου

Ο κορωνοϊός πρέπει να αντιμετωπιστεί και θα αντιμετωπιστεί με ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ευθύνη κράτους και πολιτών.

Θα πρέπει όμως να αντιμετωπιστούν και οι παράπλευρες απώλειες, οι οποίες επίσης πρέπει να επουλωθούν άμεσα και αποτελεσματικά και αυτό είναι υποχρέωση και αποκλειστική ευθύνη του κράτους.                              

Με εκτίμηση

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων

 • Εμπορικός Σύλλογος Άνδρου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
 • Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας
 • Ένωση Επαγγελματιών Κέας “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”
 • Σύνδεσμος Επαγγελματιών – Βιοτεχνηών Επαρχίας Μήλου
 • Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου
 • Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου
 • Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Σερίφου
 • Σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων και Επισιτισμού  Σίφνου
 • Εμπορικός Σύλλογος Σύρου
 • Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου
spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img