Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, εορτάσθηκε η Α’ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νήφωνος Καπογιάννη Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων και πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Κατά το έθος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των ιερών Εικόνων καθώς και της Τιμίας Κάρας της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας, η οποία είχε διακομισθεί από την περασμένη Κυριακή της Τυρινής ευλογία και αδεία του Σεβασμιωτάτου και της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, από τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και όλες τις Ενορίες ανά τας οδούς της πόλης, με πλήρη εκκλησιαστική τάξη προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως και της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., των ιεροπαίδων και των ιεροψαλτών, με την συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Ιεράς Νήσου, της Καθηγουμένης και της περί αυτήν Μοναστικής Αδελφότητας, του Βουλευτού των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμα, της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Αντιδημάρχων, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών των Σχολείων όλων των βαθμίδων, Προέδρων και μελών Συλλόγων και Φορέων και με την συμμετοχή ευλαβών χριστιανών.

Στην πλατεία «Παντανάσσης», επί της μαρμάρινης εξέδρας, τελέσθηκε δοξολογική δέησις και ανεγνώσθη το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας.

Ακολούθως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, παρεκάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίῳ θανάτῳ μεταστάντων αδελφών στο επισυμβάν σιδηροδρομικό δυστύχημα διότι «διά της προσευχής αναπαύονται οι ψυχές και παραμυθώνται οι καρδιές των ανθρώπων», ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας και ευχήθηκε εορτίως σε όλους για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μετά το πέρας της λιτανείας, η Τιμία Κάρα της Οσίας Πελαγίας επανήλθε στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -