Λαμπρός εορτασμός στην Αθήνα για τα 201 χρόνια από την Εύρεση της Μεγαλόχαρης Τήνου

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο εορτασμός της Εύρεσης της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης Τήνου από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων. 

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το πρωί τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχωντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρωγών κ.κ. Φιλοθέου. 

Στη συνέχεια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος έγινε μεταφορά της Εικόνας,  μέσω της Λ. Αλεξάνδρας, στο κτήριο της Αδελφότητας. 

Ακολούθησε η προσφώνηση του Πρόεδρου του ΔΣ κ. Εμμανουήλ Σκαρή, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Σύρου και Τηνου κ.κ. Δωροθέου Β’, που λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, καθώς και μήνυμά του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Ι. Βρούτση.

Χαιρετισμό απεύθυναν: ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, οι Βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και εκπρόσωπος του Δημάρχου Τήνου Νίκος Γκίζης και ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ Δημήτρης Λούβαρης. 

Ακολούθησε η εόρτιος ομιλία της Αναπλ. Καθηγήτριας Θεολογίας του ΕΚΠΑ κ. Δέσποινας Μιχάλαγα ενώ η Χορωδία Τήνου,  υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Γεωργίας Μπακογιάννη απέδωσε εξαιρετικά ύμνους και άσματα προς την Μεγαλόχαρη Θεοτόκο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου Ι. Μέγκουλας, τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ Κ. Σιδέρη, Ν. Χατζής, Ε. Σώχος και Α. Μέγκουλας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων Φρ. Δασύρα, ο Υποναύαρχος ΛΣ Ι. Γκίζης, ο Ναύαρχος ΛΣ ε.α. Α. Λαγουρός, ο κ. Λάζαρος Ρήγος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών Δ. Κορρές, ο Γραμματέας ΔΕΕΠ Κυκλάδων ΝΔ Μ. Πελοποννήσιος, Πολιτευτές Κυκλάδων, εκπρόσωποι Συλλογών και Φορέων καθώς και πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο θερμά ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και παρευρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση του Σωματείου μας. 

(Φωτογραφίες: Ε. Γκερέκου, Μ. Κοντονικολάου, Μ. Περγάλης, Κ. Καραϊσκος, Π. Χαλάς)

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter