forum_tinos

ορθοδοντικός_τήνος

Πισίνες Τήνος
Επικαιρότητα

H Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου στo “Κοσσίνι”

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Κυριακή 16/08/2020, η Λαϊκή
Συσπείρωση Τήνου στη θέση “Κοσσίνι”, όπου βρίσκεται η ανεξέλεγκτη
χωματερή και συγκεντρώνονται όλα τα απορρίμματα του νησιού.

Στη κινητοποίηση συμμετείχαν, η δημοτική σύμβουλος Άννα Μαραβέλια και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Τήνου γινόμαστε μάρτυρες
της «τοξικής» διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας. Για άλλη μια χρονιά οι πυρκαγιές στο Κοσσίνι, έκαψαν τόνους σκουπίδια, πλαστικά, λάστιχα και στη μεγάλη φωτιά της 19ης Ιουλίου κάηκε ολοσχερώς και το μηχάνημα του δεματοποιητή. Το τοξικό νέφος που δημιουργείται από την καύση των απορριμμάτων, απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική για αρκετές ημέρες.

-- Εστιατόριο Μαραθιά --

Οι πυρκαγιές και η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έρχονται να επιβεβαιώσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου, αλλά και τους κατοίκους από τα γύρω χωριά, που κατήγγειλαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι η ανεξέλεγκτη χωματερή αποτελεί μεγάλη απειλή για τη δηµόσια υγεία και έχει σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζουμε ότι η πολύπαθη αυτή περιοχή, επί μια δεκαετία, έχει δεχθεί τόνους απορριμμάτων τα υπολείμματα των οποίων, μετά από κάθε πυρκαγιά, επιχωματώνονται και θάβονται στο έδαφος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχουμε θέσει το ζήτημα στα δημοτικά συμβούλια τονίζοντας τη σοβαρότητα του και ζητώντας σύγκληση Δ.Σ. μόνο με αυτό το θέμα. Όμως η Δημοτική Αρχή πεισματικά αρνείται να φέρει προς συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η θλιβερή αυτή διαχείριση έχει την υπογραφή όλων των δημοτικών αρχών, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους συνεχίζουν αυτή την τραγική και άκρως επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων, που στήριξαν και εφάρμοσαν με κάθε τρόπο αυτήν την τοξική πολιτική, μη υπολογίζοντας ούτε στο ελάχιστο τις τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους.

Η ΕΕ με τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της, αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως κερδοφόρα φλέβα χρυσού, με το δόγμα ο ρυπαίνων πληρώνει και μόνο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ζητάμε να βρεθεί λύση εδώ και τώρα.

Eπιβάλλεται να απομακρυνθεί άμεσα από το Κοσσίνι η χωματερή και να
αρχίσει η αποκατάσταση της περιοχής.

Η πάλη του λαού μας πρέπει να στοχεύει στα αίτια του προβλήματος, στη διαχείριση των απορριμμάτων από ένα ενιαίο κρατικό φορέα, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, όπου κριτήριο θα είναι η προστασία της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, θα υιοθετούνται επιστημονικά κριτήρια για τις χωροθετήσεις των όποιων ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

Τήνος, 19-08-2020

Βρείτε μας στο Instagram

Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Ακολουθήστε μας

Tinos Today

Το Tinos Today ξεκίνησε την πορεία του στα δρώμενα της Τήνου το 2013. Γρήγορα η κοινωνία του νησιού το αγκάλιασε και το έφερε πρώτο στις προτιμήσεις του Τηνιακού για την ενημέρωση και προβολή της επιχείρησης του. Σας οφείλουμε περισσότερα www.tinostoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close