Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

H Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου στo “Κοσσίνι”

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Κυριακή 16/08/2020, η Λαϊκή
Συσπείρωση Τήνου στη θέση “Κοσσίνι”, όπου βρίσκεται η ανεξέλεγκτη
χωματερή και συγκεντρώνονται όλα τα απορρίμματα του νησιού.

Στη κινητοποίηση συμμετείχαν, η δημοτική σύμβουλος Άννα Μαραβέλια και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Τήνου γινόμαστε μάρτυρες
της «τοξικής» διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας. Για άλλη μια χρονιά οι πυρκαγιές στο Κοσσίνι, έκαψαν τόνους σκουπίδια, πλαστικά, λάστιχα και στη μεγάλη φωτιά της 19ης Ιουλίου κάηκε ολοσχερώς και το μηχάνημα του δεματοποιητή. Το τοξικό νέφος που δημιουργείται από την καύση των απορριμμάτων, απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική για αρκετές ημέρες.

Οι πυρκαγιές και η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έρχονται να επιβεβαιώσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου, αλλά και τους κατοίκους από τα γύρω χωριά, που κατήγγειλαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι η ανεξέλεγκτη χωματερή αποτελεί μεγάλη απειλή για τη δηµόσια υγεία και έχει σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζουμε ότι η πολύπαθη αυτή περιοχή, επί μια δεκαετία, έχει δεχθεί τόνους απορριμμάτων τα υπολείμματα των οποίων, μετά από κάθε πυρκαγιά, επιχωματώνονται και θάβονται στο έδαφος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχουμε θέσει το ζήτημα στα δημοτικά συμβούλια τονίζοντας τη σοβαρότητα του και ζητώντας σύγκληση Δ.Σ. μόνο με αυτό το θέμα. Όμως η Δημοτική Αρχή πεισματικά αρνείται να φέρει προς συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η θλιβερή αυτή διαχείριση έχει την υπογραφή όλων των δημοτικών αρχών, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους συνεχίζουν αυτή την τραγική και άκρως επικίνδυνη διαχείριση των απορριμμάτων, που στήριξαν και εφάρμοσαν με κάθε τρόπο αυτήν την τοξική πολιτική, μη υπολογίζοντας ούτε στο ελάχιστο τις τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους.

Η ΕΕ με τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της, αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως κερδοφόρα φλέβα χρυσού, με το δόγμα ο ρυπαίνων πληρώνει και μόνο υποκριτικές είναι οι διακηρύξεις της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ζητάμε να βρεθεί λύση εδώ και τώρα.

Eπιβάλλεται να απομακρυνθεί άμεσα από το Κοσσίνι η χωματερή και να
αρχίσει η αποκατάσταση της περιοχής.

Η πάλη του λαού μας πρέπει να στοχεύει στα αίτια του προβλήματος, στη διαχείριση των απορριμμάτων από ένα ενιαίο κρατικό φορέα, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, όπου κριτήριο θα είναι η προστασία της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, θα υιοθετούνται επιστημονικά κριτήρια για τις χωροθετήσεις των όποιων ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

Τήνος, 19-08-2020

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img